Oliebollentocht op Tiengemeten

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op woensdag 30 december is er een oliebollentocht op Tiengemeten. Een gids van Natuurmonumenten neemt bezoekers mee voor een winterse wandeling. Onderweg zijn er grote groepen vogels te zien, op zoek naar voedsel en beschutting. Schotse hooglanders banen zich traag een weg door de wildernis van Tiengemeten. Na een mooie, winterse tocht over het eiland smaken de vers gebakken oliebollen meer dan heerlijk!

Neem de pont van 10.00 uur in Nieuwendijk. De gids van Natuurmonumenten ontvangt deelnemers in het Bezoekerscentrum op Tiengemeten. Na een kopje thee of koffie start de winterwandeling om ongeveer 10.30 uur. Tijdens de wandeling vertelt de gids meer over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Tiengemeten. De tocht duurt, inclusief de koffieonderbreking en oliebollenstop, ongeveer vier uur. Deelnemers kunnen de pont van 14.10 uur terug nemen.

Aanmelden

Vooraf aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk en kan via de website van Natuurmonumenten; www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen € 10,-, niet-leden betalen € 12,-. Kinderen van leden t/m 12 jaar en kinderen van OERRR betalen € 8,-, overige kinderen € 10,-. De kosten voor de pont komen hier nog bij.