Damuitslagen Denk en Zet

SOMMELSDIJK - De damuitslagen van damvereniging Denk en Zet van maandag 14 december.

Afdeling 1

W. Vroegindeweij - J. van den Ouden 3-0

P. van Brussel - I. Mackloet 0-3

J. van Hoorn - P. Leroy 1-1

Afdeling 2

J. de Jong - A. Jelier 3-0

S.W. Keijzer - R. Kwakernaak 3-0

R. van Rijnberk - W. Stolk 3-0

J. Jordaan - G. Kamp 1-1

S. Maliepaard - H. Keuvelaar 0-3

Tweede bekerronde

R. Jacobs - M. Klink 0-2

Te weinig heeft Van den Ouden er rekening mee gehouden dat Vroegindeweij dit jaar praktisch onverslaanbaar is. Hij meende een mooie slagzet te kunnen maken, maar het resultaat was dat hij het helemaal verkeerd inschatte en afgeslacht werd. Al in de beginfase kwam Van Brussel, die het ook al zo goed doet, tegen Mackloet een dam achter te staan. Het zag er heel somber voor hem uit, maar eerst pakte hij de dam van Mackloet af, toen wist hij handig, via een plakker, toch nog op dam te komen. Mackloet mocht zich gelukkig prijzen dat hij nog net op tempo wist te winnen. Van Hoorn en Leroy speelden een partij vol valletjes, maar de stand bleef er remiseachtig uitzien. Aldus werd besloten.

Jelier heeft nog niet één partij verloren, wel al zeven gewonnen. De Jong nam met zweet op zijn voorhoofd achter het bord plaats. Hij speelde voortreffelijk. Op het laatst hadden ze allebei nog vier schijven en toen zag Jelier de bui hangen, hij ging foutjes maken en hij verloor zijn eerste partij. Keijzer zag op een gegeven moment, nadat Kwakernaak achter een schijf was gekropen, kans een slagzet te fabriceren, waarmee hij maar liefst vijf schijven in één klap veroverde. Kamp speelde tegen Jordaan niet sterk, of liever: Jordaan speelde tegen Kamp een uitstekende partij, want hij wist een schijf achterstand weg te werken tot een remise. Ruud van Rijnberk is weer helemaal op dreef. Ook nu weer viel hij op, doordat hij Stolk eerst twee schijfjes afhandig maakte en hem tenslotte met een slagzet wist te vellen. Maliepaard liet Keuvelaar een dam halen. Die dam wist hij ten koste van een schijf terug te veroveren. Toen was er weer hoop, maar die werd de bodem ingeslagen toen hij opnieuw in de fout ging.

In de bekercompetitie moest Jacobs tegen Klink. Nu stond bij voorbaat vast dat dat geen gemakkelijke klus was. Lang ging het goed, maar toen hij Klink de mogelijkheid bood een dam te gaan halen, was het vrij gauw bekeken.