Afbeelding
Foto: Archief

Ruimte in het centrum van Stad aan 't Haringvliet

Als gevolg van de uitvoering van een raadsbesluit dat nog door het vroegere gemeentebestuur van Stad aan 't Haringvliet werd genomen, is er een weldadige ruimte gekomen in het centrum van het dorp. Dat werd mogelijk door de sanering van een aantal woon- en winkelhuizen aan één zijde van de Nieuwstraat, welke vrijgekomen ruimte nu met groen zal worden ingeplant. De winkels zijn thans aan één zijde van de Nieuwstraat gesitueerd en dat geeft een veel nettere indruk dan tijdens de vroegere situatie.

Door de verkregen openheid is het fraaie kerkgebouw ook beter in haar monumentale waarde naar voren gekomen. Stad zal straks, wanneer de werkzaamheden zijn beëindigd, ook, evenals de meeste andere woongemeenschappen, een duidelijk 'hart' hebben.

Door de verkregen doorbraak werd ook een betere verbinding tussen het nieuwe en het oude dorpsgedeelte tot stand gebracht.

Een prettig gevolg daarvan is, dat ook de busdienst nu de nieuwbouw kan bereiken. In dat verband herinneren we er nog even aan dat de bus met raadsleden, die na de herindeling Stad bezochten, aan het eind van de Achterdijk is klemgereden. Ook dat behoeft straks niet meer voor te komen.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 11 december 1970