Afbeelding
Foto: pr

XSARUS op nummer 6 in onderzoek naar de Beste Werkgevers 2015/2016

MIDDELHARNIS - XSARUS E-development en Consulting uit Middelharnis is in het landelijke NRC Carrière onderzoek naar de Beste Werkgevers van Nederland, in de top 10 geplaatst. In de categorie Nieuwe Helden is XSARUS als zesde genoteerd.

Deze week staat NRC Carrière in het teken van 'goed werkgeverschap'. Voor de vierde keer werkte NRC samen met onafhankelijk onderzoeksbureau SatisAction aan het Beste Werkgeversonderzoek. Onderdeel hiervan is de categorie Nieuwe Helden. De categorie is gericht op organisaties met 15 tot 75 medewerkers. XSARUS, met in totaal 48 medewerkers in dienst, is als zesde in deze lijst opgenomen. "Een groot compliment aan onze HR-mensen", aldus Paul Kieviet, CEO en partner van XSARUS.

Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling

In het onderzoek is onder andere gekeken in hoeverre organisaties innovatief zijn en stimulans bieden voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Dat XSARUS op deze onderdelen hoog scoort is niet verrassend.

Paul Kieviet: "Binnen XSARUS worden zeer regelmatig zowel vakinhoudelijke als algemene activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan lunchsessies waarbij vakgerelateerde onderwerpen gepresenteerd en met elkaar besproken worden of demo-donderdagen, waarbij elke collega de mogelijkheid krijgt om een stukje van het eigen werk te laten zien. Daarnaast krijgen medewerkers bij ons volop de mogelijkheden om opleidingen en trainingen te volgen. Onze developers hebben zelfs een persoonlijk 'ontwikkelbudget' wat volledig naar eigen wens besteed mag worden aan zaken als het bezoeken van seminars of het kopen van boeken. Hierbij bestaat de maximale ruimte voor de medewerkers om zich te specialiseren in dat wat zij leuk vinden. Want als er iets is wat we de afgelopen jaren geleerd hebben, is het wel dat het heel erg belangrijk is om mensen in hun kracht te zetten. Dat zorgt voor tevreden en gemotiveerde medewerkers."

Samen successen vieren

Naast innoveren en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling van medewerkers richt het onderzoek zich ook op de arbeidsvoorwoorden en wat de werkgever nog meer doet om medewerkers aan zich te binden. Ook op dit vlak blijft XSARUS niet achter. Elke dag wordt binnen het bedrijf gezamenlijk genoten van een geheel verzorgde lunch (dus zonder eigen bijdrage van de medewerkers), ontvangen alle medewerkers een reiskostenvergoeding en uiteraard is er ruimte voor bedrijfsuitjes. Ook successen worden altijd gezamenlijk gevierd. Paul: "Als we voor één van onze klanten een webshop lanceren of ons salesteam haalt een belangrijk nieuw contract binnen: we staan er altijd even feestelijk bij stil. Met iedereen. Want onze successen maken we samen én vieren we samen."

XSARUS is trots op de notering in de lijst met de Beste Werkgevers. Ook bij XSARUS werken? Ze zijn altijd op zoek naar gemotiveerde, leergierige medewerkers. Zie www.xsarus.nl voor de openstaande vacatures.

Over XSARUS

XSARUS realiseert al ruim 15 jaar succesvolle webshops en webapplicaties. Wij geloven in het web als centrale verbinder tussen ons en de wereld om ons heen. Dat betekent dat we de rol van een webshop of webapplicatie altijd integraal bekijken. Dit leidt tot succesvolle omnichannel e-commerce oplossingen. Of tot webapplicaties die werkprocessen stroomlijnen of complexe data analyseren en rapporteren. Daarnaast is XSARUS specialist in Product Information Management, Solution Partner van InRiver en richten we ons met online marketing diensten op het nóg succesvoller maken van de webshops van onze klanten. Wij vertellen geen grote verhalen, maar gaan voor het beste resultaat en de hoogste kwaliteit.