Kerstuitvoering Muziekschool GO

MIDDELHARNIS – Vanavond, vrijdag 11 december, kunt u weer genieten van het kerstconcert van Muziekschool Goeree-Overflakkee. Het concert vindt plaats in de Rabobankzaal van het Diekhuus te Middelharnis en de aanvang is 19.30 uur. De toegang is gratis. Aan het concert doen leerlingen mee van Elly Bakker (blokfluit), Lisette van der Broek (dwarsfluit), Ghislaine Voorrecht (harp) en Piet Westhoeve (piano).

Laurens Grootenboer, Eva en Tess Lodder en Wiljan de Geus zijn de pianisten op deze avond. Zij zullen kerstmuziek gaan spelen, maar ook een stuk van Yiruma en een spektakelstuk van 'The Piano Guys'. Het stuk 'Waterfall' wordt gespeeld door Wiljan.

De dwarsfluitleerlingen doen mee in verschillende bezettingen. Uitgevoerd worden traditionele kerstliederen, maar ook Bach komt aan bod. Verder treden er ook twee dwarsfluitensembles op.

Het ensemble van de gevorderde leerlingen speelt het Kwintet van Richter voor vier fluiten en altdwarsfluit.

9 blokfluitisten laten van zich horen. Ze spelen op sopraan-, alt- en basblokfluiten. Prachtige kerstliederen worden 3-stemmig gespeeld door jonge leerlingen op sopraan en altblokfluiten. Heel bijzonder zijn is de klank van de 2-stemmige kerstliederen die op basblokfluiten gespeeld worden! Verder is er één solostuk: de 'Allemanda' van Vivaldi, die Andra v.d. Made op altblokfluit zal laten horen.

'Last but not least' speelt het harpensemble schitterende kerstliederen, waaronder 'Stille nacht' van Franz Gruber, dat door de beroemde dirigent Eduard Flipse is gearrangeerd voor harp. Elsbeth Romijn speelt de Chaconne van Clarke en ook twee jonge beginnende harpisten spelen een solo. Joline Sperling laat op de harp 'Ballade pour Adeline' van Richard Clayderman horen.