Financiële steun blijft nodig voor De Boei

OUDDORP - In 2014 hebben veel mensen de weg gevonden naar het Inloophuis De Boei in locatie De Overkant aan de Dijkstelweg in Ouddorp. Zestig verschillende personen konden worden verwelkomd, waarvan een derde deel als belangstellende. Dit staat in het jaarverslag van de coördinatoren, onderdeel van het algemene jaarverslag van Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee, voor patiënten met kanker en hun naasten. Voorzitter W.J. Bron geeft in zijn voorwoord aan tevreden te zijn over het functioneren van het inloophuis.

Door Jaap Ruizeveld

De patiënten, onze gasten, zijn zeer blij met het onderkomen in De Overkant en voelen zich daar op hun gemak. Door ontspannende en creatieve activiteiten voelen gasten zich beter en sterker. Ook themamiddagen en informatie dragen daar aan bij. De gasten komen van het gehele eiland en in toenemende mate ook van Voorne-Putten. Aangekondigd wordt in het jaarverslag 2014 een extra service, de opzet van een haal- en brengdienst, voor mensen die door een of andere oorzaak niet zelfstandig kunnen komen. In de vacature coördinator nam Jantine van Barneveld de plaats in van Betteco van Rumpt. Eind van het jaar moest ook Marja den Eerzamen haar functie neerleggen. Mede door haar inzet is het inloophuis geworden wat het nu is, schrijft de bestuursvoorzitter. In het vaste team van gastvrouwen die op het vereiste hoge professionele niveau werken, vulde Elly Hagens het team van Nelie Both, Dineke van Katwijk en Paula Korteland aan. Joke Jansen moest helaas haar bijdragen stopzetten.

Onzeker

De Boei kon een Facebookpagina realiseren. Aangekondigd wordt de vernieuwing van de website. De financiële basis blijft onzeker. Pandhuur, cursussen, trainingen en sprekers vormen de grootste kostenpost. Gelukkig zijn er subsidies, maar zonder steun van bedrijven, serviceclubs, Stichting Vrienden van De Broei en particulieren, zouden wij onze doelen niet kunnen verwezenlijken, schrijft Bron.