Wethouder Daan Markwat slaat de eerste paal voor nieuwbouwproject De Nieuwe Oostdijk. Foto: Hans Villerius
Wethouder Daan Markwat slaat de eerste paal voor nieuwbouwproject De Nieuwe Oostdijk. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Eerste paal voor De Nieuwe Oostdijk

GOEDEREEDE – Met het slaan van de eerste paal werd de officiële start gegeven aan bouwproject De Nieuwe Oostdijk, aan de rand van Goedereede. Dat gebeurde afgelopen dinsdagmiddag, toen wethouder Daan Markwat plaatsnam in de cabine van de heistelling en deze in werking zette om de betonmassa paal de grond in te werken.

Door Hans Villerius

De Nieuwe Oostdijk is ontwikkeld door Estate Invest te Middelharnis. Het hele project zal straks grotendeels omgeven worden door water en voorzien zijn van een fraaie groenvoorziening. De woningen worden gekenmerkt door een tijdloze architectuur met moderne elementen, maar vooral ook met een knipoog naar het historische centrum van Goedereede. "De uitstraling van toen, het comfort van nu", zo zegt Dingeman van Es van Estate Invest. "Onze projectontwikkeling is vraaggericht, waarbij kopers al vroegtijdig worden betrokken, zodat hun wensen zo veel mogelijk verwerkt kunnen worden in de verdere ontwikkeling. Dit slaat enorm aan, wat ook weer bleek bij het project De Nieuwe Oostdijk: kort na de start van de verkoop was meer dan tachtig procent verkocht. Een uitzonderlijk verkoopresultaat." Het merendeel van de kopers is afkomstig van Goeree-Overflakkee, zo'n twintig procent komt van elders. Wethouder Daan Markwat wees dinsdagmiddag op de aantrekkelijke ligging van het toekomstige woongebied, vlakbij de prachtige natuur op de Kop van het eiland, maar ook op relatief korte afstand van de Randstad. "Het plan vormt een mooie aanvulling op de kern Goedereede".

Lees verder op pagina 5.