De groep van Beter-uit Reizen bij het Goeie Hoop Huis.
De groep van Beter-uit Reizen bij het Goeie Hoop Huis. Foto: Jaap Macloet

Bezoek aan 'Goeie Hoop' in Zuid-Afrika

SOMMELSDIJK - Van 11 t/m 28 november heeft een groep van Beter-uit Reizen o.l.v. reisleider Jaap Mackloet een reis door Zuid-Afrika gemaakt. De helft van de 18 deelnemers was afkomstig van Flakkee.

Al het eerste weekend werd een bezoek gebracht aan Erwin en Ida Born, die een opvanghuis runnen in Gordon's Bay, voorbij Kaapstad. Het Eilanden-Nieuws heeft hier al meerdere keren een artikel over geplaatst, omdat Erwin van Flakkee afkomstig is.

De reizigers zijn getuige geweest van het mooie werk dat daar plaatsvindt. Er worden 40 kinderen van 0-16 jaar opgevangen, dikwijls vanuit crisissituaties. Een intensieve behandeling met professionals en een grote groep vrijwilligers vormen een hecht team om structuur aan te brengen in de gebroken levens.
De groep was diep onder de indruk na een film en rondleiding door het huis.

Ze waren ook niet met lege handen gekomen, want voorafgaand aan de reis was er door de deelnemers in hun eigen omgeving actie gevoerd om een bedrag te kunnen overhandigen aan Ida en Erwin.
Er werd een mooi bedrag van € 875,00 overhandigd, wat met dankbaarheid werd ontvangen en nieuwe sponsoren zijn misschien weer ontstaan. Voor goed opgeleide vrijwilligers die minimaal 6 maanden in Zuid-Afrika willen verblijven is altijd ruimte, zie de website: www.goeiehoop.nl

Daarna heeft de groep een prachtige rondreis gemaakt met vele hoogtepunten in dit prachtige land met hun vele culturen. Het tweede weekend was ook weer een hoogtepunt met 's zondags een bezoek aan een echte Zulu-kerkdienst in een Zulu-dorpje. In een eenvoudig kerkje met golfplatendak werd de verbondenheid in geloof met elkaar beleefd met veel zang en tradities.

Zo was er iedere dag wel een hoogtepunt in dit fraaie land met de mooie flora en fauna, wilde dieren en voortreffelijke hotels/lodges/resorts. De temperatuur was tijdens de reis tussen de 25 en 35 graden, want de zomer was net begonnen.
(Jaap Mackloet)

Erwin en Ida Bron ontvangen de cheque uit handen van Jaap Mackloet (midden).
De Zulu-kerkdienst.