Afbeelding
Foto: pr

Groot Kerstconcert 'Vox Jubilans' in De Doelen

ROTTERDAM - Dit jaar geeft de Hervormde Gemengde Zangvereniging 'Vox Jubilans' uit Waddinxveen op de morgen van Tweede Kerstdag weer een groot kerstconcert in concertgebouw De Doelen in Rotterdam.

Op het gevarieerde programma staan voor de pauze diverse Nederlandstalige kerstliederen.

In verband met het 70-jarig bestaan van 'Vox Jubilans' worden er ook bewerkingen van oud-dirigenten gezongen, onder andere Psalm 108 (bewerking Marinus Egberts), 'Heerlijk klonk het lied der eng'len' (bewerking Jan Bonefaas) en 'Het Licht is geboren' (bewerking Pieter Stolk). Van de huidige dirigent, André van Vliet, zingt Vox onder andere de prachtige kerstliederen 'Kind van verzoening' en 'Want een Kind is ons geboren'. Verder staan op het programma werken van F. Mendelssohn-Bartholdy, Piet Zwart en Marco den Toom.

Na de pauze wordt een samengestelde cantate ten gehore gebracht, met als titel 'The Glory of Christmas'. Deze cantate voor koor, solisten, spreekstem, orkest en orgel bestaat uit werken van verschillende componisten.

In het programmaboekje zijn de volledige teksten opgenomen en van 'The Glory of Christmas' ook de Nederlandse vertaling. Zo bent u als bezoeker volledig bij het programma betrokken.

Medewerkenden

Naast 'Vox Jubilans' werken aan dit concert mee: Marjo van Someren – sopraan; Bart Oenema – bariton; Johan Bredewout – vleugel; Marco den Toom – orgel; l'Orchestra Particolare; ds. M. Messemaker spreekt de teksten uit in de cantate. Dirigent André van Vliet heeft de algehele leiding.

Toegangskaarten

Dit jaar zijn er twee tarieven: € 15,- (tribune en een aantal podiumplaatsen naast het orgel) € 21,- (zaal)

Kaarten zijn te bestellen bij www.dedoelen.nl of telefonisch via 010-217 17 17. De kaarten van € 21,-. Tot uiterlijk 10 december 2015 zijn deze kaarten nog verkrijgbaar via www.voxjubilans.nl of koorleden. Daarna alleen via De Doelen.

Het concert begint om 10.30 uur. U ontvangt bij binnenkomst een programmaboekje en u kunt gratis gebruik maken van de garderobe. Daarnaast ontvangt u vóór het concert en in de pauze een kopje koffie of thee.