Afbeelding
Foto: pr

Een kleverig raadsel

Een vakantie op de Veluwe….Gewoon in Nederland, dat klinkt toch supersaai? Eigenlijk verwacht Hannah er niet zoveel van. Haar vriendin Pip gaat tenminste naar Spanje!

Papa en mama zeggen dat er van alles te beleven valt op de camping, dus ze hoopt maar dat ze gelijk hebben.

Dat blijkt ook het geval. Al snel hebben Hannah en Reinier vrienden gemaakt. Met elkaar gaan ze geo-cachen. Dat is ontzettend leuk. Schat zoeken met een GPS. Wil je er meer over weten? Lees het zelf maar, in dit boekje staat genoeg beschreven!
Van boswachter Eric leren ze heel veel over de natuur, over mierenhopen, pootafdrukken, planten en dieren in het bos. Maar ze willen ook graag meer weten over die kleverige planten. Die komen ze steeds tegen. Wat zijn dat voor bijzondere plantjes?

Het wordt spannend als blijkt dat er mierennesten vernield worden. Iemand steekt ze in de brand. Wie doet zoiets? Zijn het de grote jongens van de camping? De vrienden vermoeden van wel. Hannah, Reinier, Giel en Door gaan op onderzoek uit. Ze zullen boswachter Eric wel een handje helpen.

Een gezellig en ook leerzaam boek voor kinderen uit de middenbouw van de basisschool. Geschreven door Simone Foekens. Tot 31 december verkrijgbaar voor een leuke actieprijs!

Prijs:                 € 4,95 (na 31 december € 7,50)
Leeftijd:         Vanaf 8 jaar
ISBN:                 9789033127052
Uitgeverij:         Den Hertog

Gevaarlijk spel

Aan de titel hoor je al dat het om een spannend verhaal gaat. En dat is ook zo in dit pas verschenen boek van Maarten Brand.
Remi en Danielle spelen graag op het terrein van bedrijf Schoon Holland. Dat mag ook, omdat Remi's vader bij dit bedrijf werkt.

Echt spannend wordt het als de vader van Remi gearresteerd wordt. Is hij betrokken bij criminele praktijken? Ze ontdekken dat er geheimzinnige dingen gebeuren. Wat is er met Youssef, een medewerker van het bedrijf? Het lijkt er op dat hij iets in zijn schild voert. Remi en Danielle willen graag weten wat zich allemaal afspeelt. Samen met zijn broer Arjan bedenkt Remi een plan en gaat in de donkere avond het terrein op:

"Uit zijn binnenzak haalt hij het felle zaklampje dat hij een keer van de ING Bank heeft gekregen. Hij knipt het aan en schuifelt tussen twee containers door naar het dichtstbijzijnde trapje.(….)

Plotseling floept er hoog boven zijn hoofd een lamp aan. Het is een van de hoge lantaarns waarvan er een stuk of twaalf op het terrein staan. Bijna gelijk ziet hij het pakje. Dat moet het zijn! Juist als hij tussen het vochtige karton door wil kruipen naar de hoek van de container, hoort hij een stem…"

Lees dit spannende boek verder zelf maar. Bedoeld voor jongens en meisjes van af ongeveer 10 jaar, die van spannende boeken houden.

Prijs:                 €8.90
Pagina's:         112
Uitgeverij:         Den Hertog
ISBN
:         9789033127083

Afbeelding