Het meel wordt in de kampen uitgedeeld.
Het meel wordt in de kampen uitgedeeld. Foto: pr

Collecteert voor Oost-Europa werkgroep

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis zal net als in vorige jaren op West Flakkee in de decembermaand haar jaarlijkse huis-aan-huiscollecte houden. Het gaat dan om de kernen van de voormalige gemeente Goedereede en de weken 50 t/m 53.

De opbrengst zal besteed worden aan hulp aan de allerarmsten in Roemenië, daar, waar de stichting reeds vele jaren hulp verleent. Er is nog veel schrijnende armoede en allerhande nood in Roemenië. Via de hulp konden reeds velen worden geholpen.

"De dankbaarheid van de mensen bij wie we onze projecten hebben, is groot. Deze maand vertrekt het tiende transport van dit jaar naar Roemenië. Al die vele goederen, zoals kleding, voedsel, meubilair en huishoudelijke spullen, zijn door honderden bewoners van heel Goeree-Overflakkee bij ons in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis gebracht. We staan er garant voor dat alle spullen in Roemenië op de juiste adressen komen. We hebben daar eigen loodsen en winkels. Van daaruit wordt regelmatig voedsel en kleding onder de allerarmsten verdeeld", aldus de mensen van de stichting.

Meelbloem

Een van onze sponsoren is de heer Teun van der Bok, afkomstig uit Ouddorp. Voor het transport van december heeft hij opnieuw 500 kilo meelbloem geschonken. Zie bijgaande foto. Het meel zal onder de allerarmsten worden verdeeld rond de Kerstdagen.

De mensen van de Werkgroep hopen via de collecte weer veel steun te verkrijgen. Meer info over het werk is te vinden op www.oosteuropa-werkgroep.nl

Wie liever geld overmaakt, kan dit doen via het bankrekeningnummer: NL 97 RABO 03420 07 408, ten name van Stichting O-Europa te Middelharnis.

Zakken met meel worden klaargemaakt.