Kilian Blokland en Pieter van der Kruk (met certificaat) en mr. Ogawa Hirotoshi
Kilian Blokland en Pieter van der Kruk (met certificaat) en mr. Ogawa Hirotoshi Foto: pr

Sushi YouMe Ouddorp op seminar in Parijs

OUDDORP – Afgelopen maandag mochten chefs van restaurant Sushi YouMe, seafood en grill aan de Stationsweg in Ouddorp, op uitnodiging van het Japanse Ministerie van Visserij en Traditie, een seminar bijwonen dat werd verzorgd in Parijs.

Door Jaap Ruizeveld

Op de dag dat 150 wereldleiders bijeenkwamen voor hun presentaties op de Klimaattop, was er elders in de Franse hoofdstad ook veel belangstelling voor dit Japanse sushi-evenement. Het seminar spitste zich vooral toe op de tradities, hygiëne en snijtechnieken.

Certificaat        

Hoewel er volgens Pieter van der Kruk bij het Ouddorpse YouMe-restaurant goede sushi- kennis aanwezig is, konden de Japanse chefs mr.Kazato Masami en mr. Ogawa Hirotoshi toch veel nieuwe dingen vertellen over het marineren van de vis en het snijden van sashimi. Ook ging men dieper in op andere hygiënemaatregelen en het selecteren van de beste vis. Het seminar werd afgesloten met het proeven van de gemaakte sushi, waarbij er in elke sushi veel wasabi werd gestopt. Omdat er tegelijk een seminar was over Sake, was de Japanse sfeer compleet. De deelnemers aan het seminar kregen een certificaat uitgereikt. Een inspirerende, leerzame dag in Parijs en gelijk het startsein voor nog betere sushi, vertelt Van der Kruk. YouMe is een bewuste woordspeling van You and Me, jij en ik. Het samen zijn, samen eten, is de kernwaarde van het Ouddorpse restaurant, waarbij de kwaliteit voorop staat, heeft de eigenaar al eerder uitgedragen.