Obligaties Windpark Battenoert nagenoeg uitverkocht

GOEREE-OVERFLAKKEE - Deltawind heeft voor het eerst in haar bestaan een obligatielening uitgeschreven via haar dochteronderneming Delta Windpark B.V. De obligaties konden vanaf 13 oktober worden aangekocht. Van de 2000 obligaties zijn er 1880 verkocht, waarmee leden en omwonenden straks € 940.000,- aan leningen hebben verstrekt voor de bouw van Windpark Battenoert.

Delta Windpark B.V. is 100% dochter van coöperatie Deltawind. Zij is eigenaar en beheerder van Windpark Battenoert, het windpark bij Nieuwe-Tonge dat op dit moment wordt opgeschaald. De totale investering in het park bedraagt 20 miljoen euro. De bank had de financiering voor 90% van de investering al toegezegd, maar Deltawind wilde leden en omwonenden in de gelegenheid stellen om financieel deel te nemen en daarmee te delen in de inkomsten. Leden en omwonenden kregen de obligaties dan ook als eerste aangeboden. Na de informatieavond van 13 oktober ging de inschrijving open. Binnen één dag waren er al 600 obligaties weg.

Toen op 1 november bleek dat er nog ruimte was, zijn alle bewoners van Goeree-Overflakkee middels een advertentie in de gelegenheid gesteld zich in te schrijven en is een extra informatieavond gehouden.

Alle mensen die zich voor de obligaties inschreven, hebben inmiddels een bevestiging ontvangen en het verzoek om het betreffende leenbedrag over te maken naar Stichting Obligatie Delta Windpark, die namens de obligatiehouders de belangen behartigt.

De opbrengsten van de obligatielening worden geïnvesteerd in het windpark en liggen daarmee de eerste 6 jaar vast. In het 6e tot het met het 10e jaar worden alle obligaties uitgeloot en worden de leningen aan de obligatiehouders terugbetaald. In de tussentijd ontvangen de obligatiehouders jaarlijks 4,5% rente.