Uitvoering Muziekschool GO: blokfluit en piano

MIDDELHARNIS - Op dinsdag 1 december is er alweer de tweede uitvoering in dit schooljaar van de Muziekschool Goeree-Overflakkee. Deze keer zijn er leerlingen van Elly Bakker, blokfluit, en Piet Westhoeve, piano, aan de beurt. De uitvoering begint om 19.15 uur en is in de Rabobankzaal van het Diekhuus te Middelharnis. De toegang is gratis.

Er zullen zo'n 18 blokfluitisten en 12 pianisten spelen. Tijdens deze uitvoering laat ook een nieuw gevormd blokfluitensemble van 10 blokfluitisten voor het eerst van zich horen. Zij spelen stukjes uit de Renaissance op sopraan, alt, tenor en bas blokfluit.
De meest spelers zijn jong en zitten nog op de basisschool. Bij piano zijn er niet minder dan vijf debutanten, leerlingen die in september begonnen zijn. Zij spelen samen met hun docent stukjes uit de diverse (begin)methodes.

De jonge blokfluitisten spelen veel samen. Zij spelen één- en tweestemmige stukjes en worden ook vaak door Piet Westhoeve op piano begeleid, een stimulans om nóg mooier te gaan spelen.
De wat meer gevorderde leerlingen laten op hun sopraan blokfluiten horen, dat er ook met CD leuke stukjes te spelen zijn, zoals een swingende afwasrag.

De gevorderde pianoleerlingen maken veel indruk met stukken als 'Amelie' gespeeld door Loura Hamelink en 'Pirates of the Caribean' gespeeld door Lianne van Nieuwenhuijzen.
Op altblokfluiten laten Natasja Groen en Madalene Goedegebuur horen dat er mooie sonates voor 2 altblokfluiten zijn geschreven in de barok. Piet Westhoeve begeleidt hen in de sonate van W. Corbett. Verder zijn er voor deze gelegenheid spontaan piano-blokfluitcombinaties gevormd door vriendinnen en zusjes. En uiteraard komen er ook sinterklaasliedjes ruim aan bod.