Afbeelding
Foto: PR

Uitreiking voetbalpakket aan G-team De Jonge Spartaan

MIDDELHARNIS - Zaterdag 21 november jl. hebben de spelers van het G-team van De Jonge Spartaan een voetbalpakket ontvangen van De Zwaluwen Jeugd Actie (ZJA). De jongens werden na de wedstrijd ontvangen in de bestuurskamer. Onder het genot van wat te drinken met daarbij wat lekkers, zijn ze toegesproken door de voorzitter van DJS, John Troost. Uit handen van dhr. Jos Klaassens en dhr. Peter Rietveld namens Zwaluwen Jeugd Actie en dhr. Cerano Bakker als afgevaardigde van de KNVB, ontvingen ze het prachtige sportpakket.

Onder de aanwezigen bij deze feestelijk bijeenkomst waren ook ouders, verzorgers, trainers en leiders van de jongens. Het pakket, bestaande uit ballen, hesjes, bidons, pionnen, een aanvoerdersband en een tas waarin alles opgeborgen kan worden, werd onder luid gejuich door de jongens in ontvangst genomen. De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking! De Jonge Spartaan heeft het voetbalpakket mogen ontvangen vanwege het feit dat er dit seizoen gestart is met G-voetbal en dat er aan de KNVB-competitie wordt deelgenomen.


In 1960 werd voor het eerst de Zwaluwen Jeugd Actie georganiseerd. De voetballende jeugd van de KNVB haalde geld op voor het Prinses Beatrix Spierfonds om kinderen met polio te helpen. Sinds die tijd is de actie ieder jaar gehouden, hebben ruim 10 miljoen kinderen meegedaan en is er meer dan 5 miljoen euro ingezameld voor kinderen met een spierziekte of een andere beperking. In 2007 is de Zwaluwen Jeugd Actie onderdeel geworden van de reguliere KNVB bekercompetitie en in 2014 is de samenwerking uitgebreid met stichting Spieren voor Spieren om samen een krachtige vuist tegen spierziekten te maken. Kijk voor meer informatie op de website: www.zwaluwenjeugdactie.nl.