Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Hieronder volgen de uitslagen van de wedstrijden die bij Damvereniging Denk en Zet op maandagavond 23 november zijn gespeeld.

Afdeling 1

I. Mackloet-J. van Hoorn         1-1
Joh. Wolfert-W. Drenth         1-1
M. Klink-P. van Brussel                                 1-1
J.A. Dekker-P. Leroy                 0-3
W. Vroegindeweij-A. Verolme 3-0
J.J. Melaard-J. van den Ouden 0-3

Afdeling 2

M. Meijer-S. Maliepaard         0-3
H. Keuvelaar-R. Jacobs                 1-1
W. Stolk-G. Kamp                         0-3
R. van Rijnberk-A. Stolk                         3-0
R. Kwakernaak-J. Jordaan         3-0                        

Mackloet en Van Hoorn gaven elkaar geen millimeter toe. Het bleef tot het late uur spannend, maar er zat voor geen van beiden nog winst in. De partij tussen Wolfert en Drenth zat vol voetangels en klemmen. De vraag was wie erin zou tippelen. Dat deden ze geen van beiden. Prachtig, die partij tussen Klink en Van Brussel. Die zijn allebei onverslaanbaar. Even zag het ernaar uit dat Van Brussel aan het langste eind zou trekken, maar Klink loste de zaak keurig op. Dekker zag niet dat Leroy twee schijven kon weggeven om er vier voor terug te krijgen. Toen was het voor Leroy niet zo moeilijk meer om naar dam door te breken. Het zit Verolme op het moment niet mee. In het middenspel wist Vroegindeweij heel knap naar dam door te breken. Verolme had toen geen enkel verweer meer. Melaard verkeek zich bij een afruil. Daardoor kwam hij tegen Van den Ouden een schijf achter. Daarnaast had Van den Ouden een schijf die de hele zaak van Melaard klem zette.

Lang zag het ernaar uit dat Meijer tegen Maliepaard zou gaan scoren, maar nee hoor, het ging op het laatst weer mis. Jammer voor Meijer. Keuvelaar en Jacobs deelden de punten. Het leek erop dat ze hun rokertje op een bepaald moment belangrijker vonden dan de punten. W. Stolk ging tegen Kamp helemaal op het laatst de boot in. Kamp heeft de partij niet cadeau gekregen. Ruud van Rijnberk won opnieuw. Hij mocht met recht een beetje trots zijn dat hij de puntjes, nu van A. Stolk – na een schijfje te hebben achtergestaan – afsnoepte. Jordaan maakte tegen Kwakernaak een ernstige fout, waardoor laatstgenoemde eerst een schijf voorkwam en als gevolg daarvan later nog een. Toen was het voor Jordaan bekeken. (J. van Hoorn)