Simon van Nieuwaal, directeur van Woongoed GO, tijdens de openingshandeling. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Simon van Nieuwaal, directeur van Woongoed GO, tijdens de openingshandeling. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Woonzorgcentrum 't Stadshuus officieel geopend

STAD AAN 'T HARINGVLIET - In 2007 waren de plannen al gesmeed voor een woonzorgcentrum met 22 appartementen aan de Molendijk in Stad aan 't Haringvliet. Het duurde echter tot 11 september 2014 voordat de eerste paal werd geslagen. En afgelopen dinsdag kon het nieuwe complex dan eindelijk officieel in gebruik worden genomen. Geen 22, maar 11 appartementen werden gerealiseerd en die zijn allemaal bezet. Wethouder Markwat en de oudste bewoner, de 99-jarige Hen Maliepaard, onthulden, onder grote belangstelling, samen het bord in het Atrium, waarop de naam van het complex staat vermeld: 't Stadshuus.

Door Mirjam Terhoeve

Het nieuwe woonzorgcentrum telt niet alleen 11 appartementen, maar ook de huisarts, de fysiotherapeut en CuraMare Thuiszorg hebben er een plekje gevonden. Bovendien is er een geldautomaat van de Rabobank geplaatst. Alles is uit de kast gehaald om een zo compleet mogelijke voorziening voor het dorp te realiseren.

Lange voorbereiding

Directeur Simon van Nieuwaal van Woongoed GO gaf meteen toe, dat het allemaal erg lang had geduurd. Maar des te trotser was hij op het resultaat. "In 2007 zijn we al bijeengekomen met alle betrokken partijen om een dergelijke voorziening in Stad 't Haringvliet te bouwen. Als woningcorporatie vinden wij het erg belangrijk, dat iedereen zo lang mogelijk in het eigen vertrouwde dorp kan blijven wonen. Wij willen graag bouwen en CuraMare wil graag de zorg verlenen. Uit onderzoek bleek, dat veel mensen uit Stad 't Haringvliet graag hier wilden blijven, dus vandaar dat er in eerste instantie sprake was van 22 appartementen. Uiteindelijk bleek, dat toch veel ouderen naar Middelharnis vertrokken en dus kwamen we uit op 11. Al met al hebben de voorbereidingen 8 jaar geduurd. De bewoners geloofden er niet meer in, maar mede aangemoedigd door de dorpsraad, hebben we de daad bij het woord gevoegd en zie hier het mooie eindresultaat. Het is een mooi gebouw geworden, ontworpen door architect Paul de Jager en voorzien van alle gemakken en allerlei moderne snufjes, geleverd door Verkerk Service Systems."

Lees verder op pagina 3