Afbeelding
Foto: pr

Start derde Cursus Gastheerschap Waterpoort

GOEREE-OVERFLAKKEE - Waterpoort telt ondertussen 34 enthousiast gastheren en gastvrouwen. Zij maken hun gasten wegwijs in dit bijzondere gebied. Maar ze zijn samen ook onderdeel van het uitgebreide netwerk van samenwerkende ondernemers die het Waterpoortgebied promoten. Op 26 november 2015 start de derde cursus Gastheerschap.

Deze cursus is bedoeld voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in het Waterpoortgebied. Zoals hotels, campings, B&B's, theetuinen, restaurants, jachthavens of agrotoerisme. Ook bedrijven in oprichting kunnen deelnemen. Deelname is mogelijk door één of twee personen per bedrijf/instelling, afhankelijke van de hoeveelheid aanmeldingen.

Praktische informatie

Deelname aan de cursus kost slechts € 80,00 p.p. Er kunnen + 25 personen deelnemen aan de cursus. De cursus Gastheerschap Waterpoort vindt plaats op vijf donderdagmiddagen 26 november, 10 december, 28 januari, 18 februari en 2 maart van 13.00 – 17.00 uur. Deelnemers krijgen gebiedsgerichte informatie (ontstaan, cultuurhistorie en natuur & Landschap). En veldbezoeken, mogelijkheden voor recreatief medegebruik en uitwisseling tussen de gastheren en hun bedrijven vormen de kern van de cursus.

Aanmelden

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich tot 22 november aanmelden via www.ivn.nl/brabant of www.waterpoortwerkt.nl.

'IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid' organiseert de cursus Gastheerschap Waterpoort in opdracht van de Provincie Noord- Brabant en in samenwerking met Zeeuwse, Zuid-Hollandse en Noord-Brabantse partners uit het samenwerkingsverband Waterpoort.