Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Door een emailstoring zijn de uitslagen van de wedstrijden Damclub Denk en Zet van maandag 9 november niet geplaatst. Daarom volgen de uitslagen alsnog hieronder en ook het verslag van de wedstrijden van maandag 16 november.

Maandag 9 november

Afdeling 1

J. van den Ouden-A. Verolme                 3-0
W. Drenth-J.J. Melaard 0-3
M. Klink-J. van Hoorn 1-1                        

Afdeling 2:

M. Meijer-J. de Jong                 0-3
A. Stolk-S. Maliepaard 0-3
W. Stolk-S.W. Keijzer 1-1
S. Maliepaard-A. Jelier                 0-3

Bekercompetitie

P. van Brussel-H. Keuvelaar 1-1
Joh. Wolfert-R. van Rijnberk 0-2
G. Kamp-W. Vroegindeweij1-1
M. Klink-J. van Hoorn 1-1
I. Mackloet-R. Kwakernaak        2-0
P. Leroy-J. Jordaan                         2-0
A. van der Veer-R. Jacobs                         0-2                        

Van den Ouden dwong Verolme in het eindspel tot het weggeven van zijn laatste restje schijven. Jan doet het goed, hij heeft tot nu toe alleen maar drieën op zijn naam staan. Had Drenth het remiseaanbod van Melaard maar aanvaard, dan had hij tenminste nog een punt gehad. Nu moest hij met een nul naar huis. Het lukte Van Hoorn niet om in zijn strijd tegen Klink revanche te nemen voor de onlangs geleden nederlaag. Hij moest met één puntje genoegen nemen. Het was wel een mooie wedstrijd . De Jong snoepte van Meijer het ene schijfje na het andere op. Meijer hield op het laatst niets meer over. A. Stolk had tegen Maliepaard veel te vlug gespeeld, beweerde hij. Dat was te zien aan de uitslag. W. Stolk deed het tegen Keijzer beter. Hij bracht het wel niet tot winst, maar hij ging niet met lege handen naar huis. Maliepaard tippelde in het groen zetje. Nou, dan kun je het wel vergeten tegen Jelier, die de ene winstpartij na de andere binnensleept.

In de bekercompetitie werden verschillende partijen gespeeld en werden meerdere verrassingen geboekt. Wat niemand voor mogelijk had gehouden: Jacobs won van Van der Veer. Een overwinning die hij wel nooit meer vergeten zal. En Van der Veer heeft gedacht dat hij dat varkentje wel even wassen zou. Mis! Keuvelaar stond er tegen van Brussel wel wat beter voor, maar dan heb je het nog niet gewonnen. Vroegindeweij liet de winst, die hij voor tegen Kamp het grijpen had, bij de laatste zet liggen. Kamp mazzelde dus. Kwakernaak deed het goed, maar hij kon niet voorkomen dat hij tegen Mackloet al strijdende ten onder ging. Leroy maakte tegen Jordaan een slagzet. Jordaan stond hopeloos verloren, maar kwam met een formidabele zet, waarbij hij de dam en twee schijven van leroy veroverde weer helemaal terug. Het is Leroy niettemin gelukt om op het nippertje de winst binnen te halen. Om niet te vergeten, er vond nog verrassing plaats. Van Rijnbeek stond in de beginfase van de wedstrijd tegen Wolfert al een dam en schijven voor. Wolfert, die de draad helemaal kwijt is, deed nog wat verwoede pogingen om terug te komen, maar het was tevergeefs.

Maandag 16 november

Afdeling 1

P. Leroy-M. Klink                         3-0
I. Mackloet-Joh. Wolfert         3-0
J.A. Dekker-J. van den Ouden 0-3
P. van Brussel-A. van der Veer 0-3
A. Verolme-J. van Hoorn         0-3

Afdeling 2

M. Meijer-R. van Rijnberk         0-3
G. Kamp-S. Maliepaard                3-0
H. Keuvelaar-J. Jordaan                         3-0
R. Kwakernaak-R. Jacobs                         3-0
A. Stolk-A. Jelier                         0-3

Klink kwam tegen Leroy met een schijf minder zo klem te staan, dat hij geen kant meer op kon. Dat werd voor Leroy na een reeks remisepartijen zijn eerste overwinning. Er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen. Mackloet had niet weinig moeite met Wolfert. Deze kwam zelfs nog even een schijf vóór te staan, maar dat voordeeltje moest hij al gauw prijsgeven. In een eindspel van 4 tegen 4 had Mackloet het geluk aan zijn kant. Of was het geen geluk? Dekker raakte tegen Van den Ouden een stuk achter. Hij kwam bovendien behoorlijk vast te staan, maar hij wist zich daaraan heel lang te ontworstelen. Op het laatst ging het niet meer en Jan haalde zijn vierde winstpartij in successie binnen. Van Brussel bleek niet onoverwinlijk te zijn. Hij moest tegen Van der Veer zijn eerste nederlaag incasseren, ook al was het maar net op tempo.

Van Hoorn wist met een fraaie slagzet tegen Verolme twee schijven voor te komen. Eén ervan was niet te verdedigen, maar de andere leverde hem de overwinning op, ook al moest hij er wel voor vechten.

Van Rijnberk is in 'the winning mood'. Dat ging ten koste van Meijer, die er dit jaar helemaal niet ín is. De moed niet opgeven, hoor. Er komen vast en zeker betere tijden. Dat was op het nippertje Kamp! Bijna had Maliepaard je de winst afgesnoept. Keuvelaar deed het tegen Jordaan heel goed. Eerst snoepte hij een schijfje van hem af, en niet zo lang daarna gaf hij hem met een slagzet de genadeslag. Jordaan heeft nog wat zitten spartelen, maar het mocht niet meer baten.

Jacobs ging tegen Kwakernaak in een sneltreinvaart op zijn ondergang af. Speel nou toch eens wat rustiger, dan haal je legio punten. Jelier is van 't jaar onverslaanbaar. Hij heeft één remisepartij, de overige partijen allemaal gewonnen. Dit keer werd A. Stolk daarvan de dupe.

J. VAN HOORN