Muzikale band tussen vader en zoon

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 14 november 2015 geven Martin en Jos Mans een concert in de Breepleinkerk. Ze brengen een programma met het thema 'Tussen jou en mij' ten gehore, waarin de band tussen vader en zoon naar voren komt. Vele bezoekers kunnen de muzikale hartslag tussen vader en zoon waarnemen in het verhaal dat Jos vertelt en zingt over zijn muzikale jeugd. Martin bespeelt het orgel en dirigeert bovendien de Rotterdamse Vocalgroup VOICE, een vocaal ensemble van 25 geschoolde stemmen.

Jos is zeer begaafd in piano, gitaar en zang en laat deze drie onderdelen horen. Hoewel ze hun eigen weg in de muziek zijn gegaan, treffen zij elkaar nu op het podium. Ze hebben een aantal eigen arrangementen voor hun gezamenlijke project gemaakt. Het instrumentale nummer 'Tussen jou en mij' is door Martin gecomponeerd. VOICE zingt onder andere 'Tears in heaven' naar een arrangement van Jos en tijdens het Halleluja van Cohen en Fly with me vertolkt Jos de solopartij. Martin speelt ten slotte enkele orgelsolo's. Mart Mans, een andere zoon en broer, verzorgt de presentatie. 'Het is een concept waarin onze muzikale werelden weer samenkomen die eens op hetzelfde punt begonnen zijn', zegt Martin Mans.

Het concert start om 20.00 uur. De locatie is de Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104 in Rotterdam. Toegang aan de zaal: € 15,-. Online: € 12,50. Kinderen t/m 11 jaar: € 5,=. Leden PCOB, KBO en ANBO: € 11,=. Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of 06-25391903.