Morgen, oliebollenactie voor Woord en Daad

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad houdt morgen de jaarlijkse oliebollenactie. Dit gebeurt op geheel Goeree-Overflakkee.

De opbrengst is bestemd voor het project waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet: 'Vakonderwijs, doe het zelf'. Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).

Vanuit het jaarthema: 'Vakonderwijs, doe het zelf', houdt Woord en Daad zich met haar partnerorganisaties dit jaar onder meer bezig met het investeren in toegang tot onderwijs én vakscholing voor jongeren in verschillende ontwikkelingslanden. Hiermee wordt beoogd dat jongeren zich zullen ontwikkelen op bepaalde vakgebieden en met de verworven kennis en vaardigheden in hun levensonderhoud kunnen voorzien en een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun land.

Door oliebollen te kopen, kan een bijdrage geleverd worden aan de, mede door de inzet van Woord en Daad, te financieren investeringen voor de toegang tot het (vak)onderwijs. De opbrengst van de actie zal helaas niet meer worden verdubbeld door de landelijke overheid.