Het eigenaren trio Reza Simi, Willem Korevaar en Piet de Bruijne met wethouder Arend-Jan v.d.Vlugt.
Het eigenaren trio Reza Simi, Willem Korevaar en Piet de Bruijne met wethouder Arend-Jan v.d.Vlugt. Foto: Jaap Ruizeveld

Nieuw restaurant Zoet of Zout bij Haringvlietsluizen in Stellendam

STELLENDAM – Eten, drinken en genieten op een unieke locatie aan het Haringvliet bij de Haringvlietsluizen. Dat kan sinds woensdagmiddag in restaurant Zoet of Zout. Privé, met het gezin, voor een speciale gelegenheid, zakelijke relatie, bedrijfsevenement of voor ongestoord vergaderen. De eigenaren en hun team bieden een interieur dat een warme sfeer uitstraalt. Toegankelijk is. Met een goede prijs-kwaliteit. En met een extra accent op het fantastische uitzicht op het Haringvliet.

Door Jaap Ruizeveld

Willem Korevaar, Reza Simi en Piet de Bruijne namen in november 2014 het complex Expo Haringvliet over. Zij gaven uiting aan een aansprekende creatie. Na het slaan van de eerste paal voor hun nieuwe vestiging - eind mei van dit jaar - is in recordtempo het bouwwerk afgerond. "Wij zijn attent gemaakt op de locatie en waren al vanaf het begin direct verliefd op deze stek", vertelt Willem Korevaar, die gezamenlijk ook eigenaar is van beachclub Havana in Rockanje.

Opening

Woensdagavond opende wethouder Van der Vlugt het bomvolle nieuwe complex in Stellendam. Hij wees op de toeristisch-recreatieve ontwikkelingen die op en rond het Experience center de komende jaren gestalte kunnen krijgen. Dit is het eerste concrete project dat binnen de gebiedsontwikkeling Stellendam tot stand is gebracht. De wethouder prees de uitdaging die de ondernemers, zeker vanuit de economisch moeilijke periode die achter ons ligt, ten toon spreiden. Visie, Vakmanschap en Vertrouwen, dat zijn de kernwaarden van de ondernemer 3.0. Van der Vlugt wenste eigenaren, partners en team succes. Hij had als cadeau 2 eilandvlaggen meegebracht. Korevaar sprak eerder die middag al zijn waardering uit voor de goede contacten met de gemeente Goeree-Overflakkee. "Een ja was een ja en een nee een nee. Het voelde aan als een warm bad".

Bezienswaardigheid

Het Expierence-center/Restaurant Zoet of Zout is een architectonisch project van HDK Rotterdam. Bij de uitvoering is ingespeeld op de geschiedenis van de Deltawerken. Op de grens van land en water kon hier iets gecreëerd worden dat alles in zich heeft om uit te groeien tot een bijzondere bezienswaardigheid aan het Haringvliet, Er is gekozen voor een oplossing om iets nieuws te maken dat het bestaande gebouw letterlijk overstijgt. Hierbij fungeert de uitbreiding als kapstok voor de revitalisatie van het complex en biedt niet alleen de centrale plek aan het restaurant, maar het geeft ook richting en structuur aan de buitenruimten rondom de gebouwen, stelt HDK Architecten.

Voorzieningen

Nog niet alles is op dit moment klaar, zegt Willem Korevaar. In het voorjaar (maart 2016) wordt het buitenterras met een schitterend uitzicht op het Haringvliet ingericht. Er komen, naast onze 150 plaatsen in het restaurant, dan 250 plaatsen bij. Aan de voorzijde van het restaurant wordt voor kinderen een knus kleinschalige speelvoorziening gerealiseerd. Het restaurant is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Gezelschappen kunnen voor lunch en of diner reserveren via lianne@zoetofzout.nl. Informatie ook via 0187-499913. Het Experience center (Restaurant en A Seal) beschikt over een gratis parkeerterrein direct bij de vestiging. Snel bereikbaar vanaf beide zijden van Rijksweg N57 bij de Haringvlietsluizen/Haven van Stellendam.

Naam

De naam Zoet of Zout is gekoppeld aan de locatie waar het restaurant is gevestigd. Bij de Haringvlietsluizen, waar enerzijds de Noordzee (zout) en anderzijds het Haringvliet (zoet) elkaar bijna aanraken. Een imponerend watergebied tussen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. "Met vrienden gingen wij regelmatig op waterscooters over beide watervlakten. Dan werd gezegd: 'Gaan we zoet of zout?' Zo werd de naam geponeerd en nu als naam van ons restaurant gepresenteerd", vertelt Korevaar, die met zijn mede-eigenaren het stekje aan de sluizen al stevig in het hart heeft gesloten.

Willem Korevaar omringd door medewerkers Aileen Tromp, Lianne Emondt en Monique Pijl.