Afbeelding
Foto: Archief

Gerrit Mackloet ging door 't oog van een naald

Gerrit Mackloet uit Sommelsdijk is vrijdagmiddag door het oog van een naald gekropen toen hij levend tevoorschijn kwam uit de ingedrukte cabine van zijn vrachtwagen, waarmee hij in het Sommelsdijkse havenkanaal was gestort. Het ongeluk gebeurde toen dhr. Mackloet met zijn geladen DAF (Torpedo type) vooruit de brug afreed die over het havenkanaal is aangelegd om de nieuwbouw van de fa. Fabert te kunnen bereiken. Zelfs omstanders die vlakbij de plaats van het ongeluk stonden, kunnen geen verklaring voor de oorzaak geven. Feit is, dat de wagen met vracht, een gezamenlijk gewicht van plm. dertien ton, op de kop de brug afduikelde.

De brug, die al ettelijke malen is gebruikt, had ook ditmaal bewezen tegen een grote belasting bestand te zijn, talrijke vrachten zand en puin waren er overheen gegaan. Wellicht is de verongelukte wagen te dicht aan de buitenkant van de brug gekomen, waardoor de niet onderstutte uiteinden van de houten dwarsliggers braken en de auto alle houvast verloor en enkele meters omlaag stortte. De wagen lag met de bak in het water, de cabine werd op de oever in elkaar gedrukt.

Dhr. Jan Troost was de eerste die de cabine bereikte en hij kon al direct melden dat dhr. Mackloet nog in leven was, een feit waarin niemand nog durfde geloven. Er werd een opening geforceerd waardoor hij naar buiten kon worden gehesen, dhr. Mackloet moest daarbij zijn lichaam in alle bochten wringen. Van de val heeft hij enkel rugklachten overgehouden. De wagen ligt nog waar ze gevallen is, de fa. Mackloet zal de drenkeling met eigen materiaal op de kant zien te brengen.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 3 november 1970.