Afbeelding
Foto: pr

Internationale jeugduitwisselingen met Rotary 'Juist NU'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Steeds meer jongeren reizen. Internationale schoolreizen en trekken door uitheemse landen zijn al vele jaren in en nemen alleen maar toe. Men vraagt wel eens: "Waarom is er dan nog steeds een internationaal jeugduitwisselingsprogramma met Rotary?"

Het antwoord is eenvoudig. Internationale jeugduitwisselingen zitten in het DNA van Rotary. Rotary is een wereldwijde organisatie die jongeren de mogelijkheid biedt om kennis te maken met een andere cultuur en een buitenlandse taal te leren.
'Connecting young minds, to share future beliefs'. Het internationale jeugduitwisselingsprogramma is een levendige ontmoeting tussen culturen, jongeren en ouderen, Rotarians en niet-Rotarians.
Internationale jeugduitwisselingen met Rotary worden al 55 jaar georganiseerd. Zij voldoen aan drie belangrijke doelstellingen van Rotary. Te weten: stimuleren van internationale ontwikkeling; kennisnemen van en belangstelling hebben voor buitenlandse cultuur; het opbouwen van goede relaties tussen landen.
Het programma is bedoeld voor deelnemers tussen de 15 en 21 jaar.
Voor meer informatie: http://www.rotary.nl/yep/

Deze zomer heeft Rotary Club Goeree-Overflakkee samen met een tweede Rotary Club uit Purmerend een uitwisseling georganiseerd, waarbij 16 internationale jongeren uit 14 verschillende Europese landen werden uitgenodigd voor een kamp van twee weken in Nederland. Goeree-Overflakkee is op de kaart gezet door een intensief programma gedurende de eerste week, met als thema 'Water', waaronder: bezoek aan Neeltje Jans, strandactiviteiten te Ouddorp, zeiltocht op de Grevelingen, bezoek aan het Watersnoodmuseum, bezoek aan de visafslag te Stellendam, bezoek aan Rotterdam, diverse wandelingen op locatie en vele barbecues.

"Wij kunnen terugkijken op een geslaagd evenement Zomerkamp 2015, gedragen door alle Rotary-leden van onze club te Middelharnis", aldus de organisatie.