PM-leerlingen actief tijdens de voorrondes van Skills Talents 2015. (Foto's: Hans Villerius) De leerlingen rechts mogen door naar de provinciale kampioenschappen. (Foto: PM)
PM-leerlingen actief tijdens de voorrondes van Skills Talents 2015. (Foto's: Hans Villerius) De leerlingen rechts mogen door naar de provinciale kampioenschappen. (Foto: PM) Foto: Hans Villerius

Leerlingen laten talent zien

MIDDELHARNIS – De Prins Maurits scholengemeenschap doet dit jaar weer mee aan de Skills Talents. Het is de jaarlijks georganiseerde vakwedstrijd voor laatstejaars VMBO-leerlingen, waarin zij in kennen en kunnen hun krachten meten met leerlingen van andere scholen. Aan de voorrondes van vorige week donderdag deden op de Prins Mauritsschool dertig leerlingen mee van het profiel Zorg en Welzijn in de kaderberoepsgerichte leerweg.

Door Hans Villerius

Tien groepjes van drie leerlingen vormden de teams die het op schoolniveau tegen elkaar opnamen. Vijf verschillende opdrachten moesten worden uitgevoerd. Daaronder het organiseren van een activiteit voor een kind met het Syndroom van Down en het maken van een draaiboek hiervan. Als kookopdracht moest slagroom worden gemaakt en in juiste verhouding op een glaasje advocaat worden gepresenteerd. Het zwachtelen van een been voor een patiënt die aan oedeem leidt wegens een verminderde hartfunctie vormde een EHBO-opdracht. Bij een te maken minitoets ging het vooral om parate kennis. En ze moesten een planning maken. Bij de praktijkopdrachten komt het vooral aan op teamwork: plannen, op elkaar inspelen en elkaars talenten benutten. Het best presterende team gaat door naar de provinciale kampioenschappen. Dat bleek donderdagmiddag het team te zijn gevormd door Colinda Slingerland, Hendrika Sperling en Marianda van Alphen. Zij mogen begin volgend jaar dus naar Leiden om zich te plaatsen voor de Skills Talents op provinciaal niveau.