Afbeelding
Foto:

Zwart, wit en superschattig

Vier paar ogen
kijken ons aan.
Wij weten het zeker…
Wonderen bestaan.

Wilt u onze zwart omrande oogjes zien twinkelen? Laat dan uw centen maar rinkelen!

Blij en verheugd zijn wij met de toekomstige komst van onze koddige, zwart-witte Chinese bamboeberen. Ze laten weliswaar nog máánden op zich wachten alvorens hun reis naar ons nest te ondernemen, maar we hebben onze diervriendelijke souvenirshops al wel vast volgestouwd met megapluche pandaberen, pandaparaplu's, pandapennen, pandatoffels, pandaboeken en panda T-shirts. Ook pandapinda's zijn te verkrijgen, mocht u van plan zijn ze ooit nog eens te gaan voeren.

Oh ja, de komst van nieuwelingen gaat werkelijk waar nooit zonder lijden gepaard. Deze keer vindt dat lijden zijn vorm in klinkklare munten vervangen door leegte. Zoveel plotselinge leegte dat onze kluis weleens vacuüm zou kunnen trekken als er niks in de plaats zou komen voor al die verdwenen pandapoen. Ja klopt, vandaar al die pandaprullaria. Ehm… tsja, hoe zeg je dat mooi… Nou ja, door deze pandadroom is dat opgeblazen gevoel wat u als rijke westerling uiteraard wel herkent, gegarandeerd nog meer verdwenen na het passeren van de kassa.

Natuurlijk heeft het een doel! Er is toch geld nodig om Reuzenpanda's in het wild te beschermen? Ze zijn bedreigd! Diplomatieke doeleinden? Ehm… ja, dat kan. Logisch toch? China doet wel vaker dingen met diplomatieke doeleinden! Prima dat ze iets van ons willen. Als daar panda's uit voortkomen, is dat alleen maar mooi. Ja, uiteraard begrijpen wij dat er bepaalde groeperingen zijn die niet blij zijn met de verhuizing van dit zeldzame tweetal naar Nederland, helemaal uit een land ergens in het Verre Oosten, waar dierenrechten nog regelmatig worden geschonden. Uiteraard. Dat zal altijd zo blijven. Die verdeeldheid van meningen, bedoel ik dan.

Stop verder met zeuren, ja? Als je het raar vindt allemaal, kom je onze schatjes binnenkort gewoon niet bewonderen. Of je koopt geen fluffy reuzenknuffel. Dan maak je maar gewoon een boswandeling of zo. Rhenen is echt omgeven door prima bossen! Er mist jammer genoeg bamboe voor onze Wu en Xing.