Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandag 2 november werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet. Hieronder volgen de uitslagen:

Afdeling 1

J. v.d. Ouden-Joh. Wolfert 3-0
A. van der Veer-I. Mackloet 0-3
A. Verolme-M. Klink 1-1
P. van Brussel-W. Vroegindeweij 3-0

Afdeling 2

A. Jelier-R. Jacobs 3-0
G. Kamp-R. Kwakernaak 0-3
R. van Rijnberk-J. Jordaan 0-3
A. Stolk-J. de Jong 0-3
W. Stolk-M. Meijer 0-3
S.W. Keijzer-S. Maliepaard 3-0

Jan van den Ouden kreeg tegen Wolfert zomaar een schijfje in de schoot geworpen en toen later een damcombinatie van Wolfert verkeerd uitkwam, was het gebeurd. Arie van der Veer ging tegen zijn rivaal Mackloet onmiddellijk tot de aanval over. Maar dat leidde ertoe dat hij krampachtig een vooruitgeschoven steen moest verdedigen en dat lukte op den duur niet.

Hij kwam toen klem te staan en moest tenslotte capituleren. Verolme speelde tegen Klink een leuke partij. Op een gegeven moment gingen er bij een slagzet die voor geen van de partijen iets opleverde zoveel schijven van het bord, dat ze maar tot remise besloten. Klink heeft nog steeds geen enkele partij verloren. Piet van Brussel trouwens ook niet. Nu deed hij het tegen Vroegindeweij weer fantastisch. Eerst won hij een schijfje, toen de partij.

Jelier zet zijn zegetocht voort. Hoe lang nog? Nu werd Jacobs het slachtoffer. Kwakernaak maakte tegen Kamp de slagzet van zijn leven. Dat leverde hem twee schijven winst op. Zelfs de kampioenen van afdeling 1 die er getuige van waren, stonden perplex. Arme Ruud, weer net niet. Op het allerlaatst ging je door de knieën in de partij tegen Jordaan, die zijn draai gevonden heeft. Volhouden maar, hoor! Stolk tippelde in het groene zetje tegen De Jong. Die gaf hem heel sportief een tweede kans, maar die benutte hij niet. Met Meijer gaat het de goede kant op. Hij won van Stolk, maar je moet niet vragen: Hoe? Over mazzel gesproken. Dat lukt je geen tweede keer. Maar de puntjes zijn binnen. Maliepaard wist in een boeiend eindspel nog wel een dam te halen, maar met vier tegen een ga je haast altijd ten onder. Dat gebeurde hier. (J. van Hoorn)


Damclub ENEO 52

MELISSANT – Maandag 2 november werden bij Damclub ENEO 52 de volgende wedstrijden gespeeld:

T. Goedegebuur-B v.d. Spaan 1-1
B. Visbeen-H. Visbeen 1-1
L. Breen-A. Visbeen 3-0
J. Looij-A. het Jonk, afgebroken