Afbeelding
Foto: pr

Geslaagde Vakantie Bijbel Klubdagen

STELLENDAM - "In de herfstvakantie was het met de Vakantie Bijbel Klubdagen weer een drukte van belang in Stellendam. Ca 75 kinderen bezochten de VBK, waar ze rond het thema "De bouwplaats" God leerden kennen als De Maker van hun leven en als Degene, Die hen wil helpen en leiden op hun levensweg", aldus de organisatoren.

Het was een feest om zoveel kinderen gezellig bezig te zien. De sketches maakten de middagen helemaal af. Natuurlijk werd het themalied elke dag geoefend evenals de weettekst uit Hebr 3:4. Aan het eind van de VBK werd het lied dan ook uit volle borst meegezongen en kon iedereen de weettekst uit het hoofd. De derde dag begon met regen en eindigde met regen, maar s middags was het droog toen er allerlei bijzondere buitenspelletjes gedaan werden. Donderdagmiddag werd de VBK afgesloten met een gezellig koffieuurtje met kinderen, ouders en andere belangstellenden en werden de thema's en creaties van de afgelopen dagen getooond. Tijdens de VBK zijn veel foto's gemaakt, die te bewonderen zijn op de websites van de Stellendamse (PKN/hersteld) hervormde kerken. Traditioneel wordt er passend bij het thema een goed doel gezocht, waar de kinderen actief geld voor hebben opgehaald.

Dit jaar was de inzameling bestemd voor het Nehemia Project in Zuid Afrika. Iedereen was blij toen aan het eind van de derde dag verteld werd dat een gift van bijna €300,- gedaan zal worden namens alle kinderen die de VBK bezocht hebben. Dat was een prachtige afsluiting van deze bijzondere VBK week!