Afbeelding
Foto: pr

Presentatie bouwplan Welgelegen Fase 4

OUDDORP - Ruim zestig belangstellenden woonden woensdagavond in Zalencentrum Dorpstienden de informatiebijeenkomst bij over de te ontwikkelen vierde en afsluitende bouwfase in project Welgelegen in Ouddorp. Woningbouwvereniging Beter Wonen en Zeelenberg Architectuur (Jean Paul Bron) gaven aan de hand van impressiebeelden inzicht in het plan dat bestaat uit 20 woningen. Zestien starterswoningen en vier 2-onder-een kap-woningen. Benadrukt werd dat het hier om betaalbare huizen gaat met prijzen vanaf 185.000 euro.

Door Jaap Ruizeveld

Als alle planprocedures doorlopen zijn wordt in juni volgend jaar met de bouw begonnen. Oplevering volgt dan van de eerste woningen medio 2017. Daar aan voorafgaand staat de verkoop gepland in de maand maart 2016. Met de aanbesteding in april. In bouwplan Welgelegen, tussen globaal de Havenweg, het Smalle Einde en de Waterweg in Ouddorp, is in 2011 gestart met fase 1 met 42 woningen. In 2012 volgde een gelijk aantal woningen in de tweede fase en in 2013 waren het 18 huizen en een 5-tal bouwkavels in de verkoop. De laatste invullingen in de derde fase worden voorbereid zegt Beter Wonen.

Betaalbaar

Architect Bron gaf in aansluiting op de inleiding van de woningbouwvereniging aan dat voor deze laatste bouwfase voor een nieuwe verkaveling is gekozen. Hoewel het economisch beter gaat op en in de woningmarkt moet toch worden ingezet op betaalbare woningen met mogelijkheid voor financiering. Door de nieuwe verkaveling kunnen er nu meer woningen worden gerealiseerd tegen een betaalbare prijs. Het worden kwalitatief hoogwaardige woningen. Gevarieerde uitvoeringen. Er wordt gewerkt met duurzame materialen. Energiezuinig. Dat laatste wordt bereikt met goede isolatie en warmteterugwinning.

Brochures

De ervaring leert en zal leren dat bewoners zich niet in een nieuwbouwwijk thuis voelen maar

langs en aan een van de lange doorgaande straten en wegen die zo kenmerkend zijn voor Ouddorp, gaf Bron aan. De planbrochures komen begin 2016 beschikbaar. Belangstellenden konden woensdagavond via een aanmeldingsformulier te kennen geven dat zij doorlopend willen worden geïnformeerd over de vorderingen van de voorbereiding van het project tot het moment van de bouw van Welgelegen Fase 4.