De deelnemers aan de conferentie poseren in het Inspiratiecentrum Grevelingen. Foto: Hans Villerius
De deelnemers aan de conferentie poseren in het Inspiratiecentrum Grevelingen. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Grote internationale conferentie over natuur, milieu en duurzaamheid

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zesenvijftig deelnemers uit 41 landen all over the world, van Japan tot de Virgin Eilanden en uiteraard met een stevige Europese inbreng, waren deze week op ons eiland bijeen voor de National Operators Meeting van de FEE-international. Met vergadersessies in het Inspiratiecentrum Grevelingen aan de Brouwersdam in Ouddorp, met bezoeken aan Marina Port Zélande, De Mekkerstee, de Visafslag, A Seal in Stellendam en centrumgemeente Middelharnis met de Menheerse werf. Een jaarlijkse meeting, in 2014 op Kreta en volgend jaar in Porto Rico. In zo'n fameus rijtje plaats je je dan als gemeente Goeree-Overflakkee wel degelijk op de kaart. Zeker als je daar nog de namen van grote steden aan toevoegt, zoals bijvoorbeeld Rio de Janeiro.

Door Jaap Ruizeveld

Het hoofddoel van de FEE-bijeenkomsten is steeds om ingrediënten te delen en wereldburgers in de aangesloten landen kennis te laten maken met de natuur, het milieu en het belang van het hanteren en invullen van het begrip duurzaamheid. De gemeente Goeree-Overflakkee maakt graag gebruik van deze mogelijkheid om enerzijds haar visie en inzet voor het bereiken van een energieneutraal (2020) eiland uit te dragen. Daarbij belangrijke accenten te duiden, zoals de ontwikkeling van een getijdencentrale, het benutten van zonne-energie, de productie voorkomend uit windmolens en aandacht voor inspirerende innovatie, zoals het duurzame waterstoftankstation Greenpoint (Oude-Tonge).

Lees verder op pagina 4.