Afbeelding
Foto:

Voor een Audi?

1 minuut stilte voor een Audiā€¦ ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik niet zoveel met auto's heb. En dat een minuut stilte houden daarvoor wel wat overdreven in mijn oren klinkt. Zo hielden we vorig jaar een minuut stilte na de vliegtuigramp en hebben we een elk jaar terugkerende stille minuut om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. En nu dus ook voor een Audi. Hoe mooi deze auto ook mag zijn en hoe uniek ook, een minuut stilte vind ik het niet waard.

Natuurlijk is het zonde en zag niemand het aankomen dat de auto nadat hij net uit de fabriek kwam al klemgereden zou worden, gestolen en even daarna weer totaal uitgebrand teruggevonden zou worden. En zonde is het zeker, want het ging hier wel om een product dat misschien nog wel duurder was dan het huis waar jij in woont. Maar is het hele scenario niet een klein beetje iets wat je uitlokt?

Natuurlijk praat ik het niet goed, het is sowieso niet goed te praten als je iets steelt, maar het is logisch dat, als jij in een uniek ding rijdt, wat ook nog eens zo peperduur is, dat andere mensen die misschien niet zoveel geld hebben als jij dat ook wel zouden willen. En er zijn dus mensen die met alleen kijken geen genoegen nemen en er zelf graag even een rondje in willen doen. Begrijpelijk vind ik het niet, maar het is wel verklaarbaar. Misschien moeten we met z'n allen eens een minuut stilte houden en bedenken wat we allemaal hebben en waar we blij mee zijn, in plaats ons te verlekkeren over andere dingen.