9de ROW-patiëntendag informeert over nieuws wereldcongres HHT

DOORN - Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en De Hart & Vaatgroep organiseren zaterdagmiddag 14 november a.s. in het Doornse conferentiecentrum Zonheuvel de negende ROW-patiëntendag.

De bijeenkomst is georganiseerd voor patiënten met de ziekte van Rendu-Osler-Weber (officiële naam HHT), hun familieleden en andere geïnteresseerden. Het programma bestaat onder andere uit het laatste nieuws van het wereldcongres HHT van juni 2015, de behandeling van bloedneuzen, van bloedvatafwijkingen in longen en lever, nieuwe ontwikkelingen in het laboratorium t.a.v. ROW en het laatste en goede nieuws over ROW en kanker. De dag wordt afgesloten met een vragenuurtje met het artsenpanel.

Kosten

De kosten voor deze dag zijn: voor leden van De Hart & Vaatgroep gratis. Voor niet-leden bedraagt de bijdrage € 7,50.
Aanmelden: via info@hartenvaatgroep.nl of www.hartenvaatgroep.nl/rowdag2015
De ziekte van Rendu-Osler-Weber (ROW) is een erfelijke vaataandoening. Normaal gesproken gaan slagaders na vele splitsingen over in haarvaten, die samenvloeien in aders. De haarvaten zorgen voor afgifte en opname van zuurstof en afgifte van koolzuur en afvalstoffen. En die haarvaten ontbreken dus bij de ROW-patiënt. Daardoor ontstaan kleine en grote directe en abnormale verbindingen: vaatmalformaties of AVM's. Bij De Hart & Vaatgroep zijn brochures over deze ziekte verkrijgbaar.
De Hart & Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich zowel landelijk als regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijlmanagement.
Meer info: info@hartenvaatgroep.nl of telefoonnummer: 088 -1111600.