Welkomdienst Doopsgezinde Gemeente

OUDDORP - Op zondag 18 oktober is er weer een Welkomdienst in de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3 te Ouddorp. In deze dienst wordt medewerking verleend door ensemble Padovana.

Padovana is een groep van negen Zeeuwse amateur-musici. Ze spelen kamermuziek voor fluiten, ondersteund door cello en spinet als basso continuo. De groep treedt regelmatig op in de provincie Zeeland. Ze verzorgen volledige concerten, begeleiden (kleinere) koren en werken mee aan kerkdiensten.

Padovana - onder leiding van oprichter Bert Alderliesten - bestaat sinds 1986 en heeft verschillende bezettingen gehad. De huidige bezetting is zeven fluiten (van sopranino tot grootbas), cello en spinet. Ze spelen in wisselende bezetting; van het totale ensemble tot een of twee fluiten, al dan niet met begeleiding van spinet of cello. Ze worden begeleid door Peter de Clercq, docent aan het conservatorium van Brussel.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit werken uit de renaissance en de barok. De dienst begint om 18.30 uur en de voorganger is ds. D. Smink.