Zeeuwse dialectdag in Kapelle

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Zeeuwse Dialectvereniging houdt zaterdag 17 oktober de jaarlijkse Dialectendag in De Vroone in Kapelle. De dag wordt geopend door cultuurgedeputeerde drs. Ben de Reu. Hij gaat nader in op het belang van dialect en volkscultuur.

Em. Prof. Dr. Magda Devos van de Rijksuniversiteit Gent, houdt een inleiding over Zeeuwse familienamen, hun oorsprong en betekenis. Ze behandelt de achternamen van de aanwezigen die zich hebben aangemeld voor deze bijeenkomst. Prof. Devos is een autoriteit op het gebied van de Naamkunde. Na de Zeeuwse lunch treedt de volksmuziekgroep Ambras op met een mix van bekende en minder bekende nummers met een hoog dialectgehalte.

Ook de dialecten op Goeree-Overflakkee behoren tot de Zeeuwse dialectengroep. Heeft u belangstelling voor dialect of wilt u de oorsprong van uw achternaam weten? Op dan naar Kapelle! In Kapelle is de route naar De Vroone met bordjes aangegeven. Aanmelden vóór 15 oktober via 0115 481521. Deelname is € 30,00, inclusief lunch en consumpties.