Gesprekken over plan Ouddorp Bad

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een brief aan de gemeenteraad koppelt het college van b. en w. informatie terug naar aanleiding van toezeggingen aan de fracties om met de Veero contact te leggen over door haar ingediende inspraakreacties op de bestemmingsplannen Ouddorp Bad, deelgebied Oost en Woningen splitsing Nieuwlandseweg/Westerweg. In twee gesprekken met enerzijds alleen de Veero en vervolgens met de initiatiefnemers van het plan Ouddorp Bad (Oost), zijn heikele punten (zoals permante bewoning in de zone Ouddorp Bad en bezorgdheid over belangen van de middenstand bij achterwege blijven van toeristische investeringen) aan de orde geweest.

Door Jaap Ruizeveld

De opzet van het plan gaat uit van een gemengd gebied, waar hotelkamers, recreatiewoningen, deeltijd wonen en permanente bewoning komen, evenals enkele kleinschalige voorzieningen. Voor de invulling van het project lopen al diverse gesprekken met geïnteresseerden die zich richten op een recreatieve invulling. Daarnaast is er besproken dat permanente bewoning kan bijdragen aan het levendig houden van het gebied in het laagseizoen. De initiatiefnemers van het plan Ouddorp Bad, deelgebied Oost, zullen hun ideeën bespreken met de achterban van Veero. Verwacht wordt dat er draagvlak zal zijn voor het plan zoals de initiatiefnemers dat in hun opzet voor ogen hebben, schrijft het college in haar raadsbrief.

Vervolg

Besproken is dat de bestemmingsplanprocedure gewoon vervolgd wordt. Het plan gaat uit van een forse investering in het openbaar gebied, die mede gefinancierd wordt uit het IRP Goeree-Overflakkee. Veero is hier voorstander van. Als de subsidietermijnen niet worden gehaald, lopen anders de investeringen gevaar. Het spoedig vervolgen van de bestemmingsplanprocedure is daarom gewenst. Het bestemmingsplan Woningen hoek Oude Nieuwlandseweg/Westerweg gaat om slechts zes woningen. Veero wil ook met de initiatiefnemer van dit plan in gesprek gaan. Dit project is overigens minder ver in ontwikkeling dan Ouddorp Bad.