Damuitslagen Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Dit zijn de damuitslagen van maandag 5 oktober.

Afdeling 1

J.A. Dekker - A . van der Veer 1-1                
P. Leroy - P. van Brussel 1-1
A. Verolme - Joh. Wolfert 1-1

Afdeling 2

S. Maliepaard - J. de Jong 0-3
R. van Rijnberk - S.W. Keijzer 0-3
G. Kamp - J.D. Keuvelaar 1-1
W. Stolk - J. Jordaan 3-0
R. Jacobs - A. Stolk 3-0

Bekerwedstrdijd

Jelier - I. Mackloet 0-2

Dekker kwam tegen Van der Veer een schijf achter, maar had wel een doorbraak geforceerd. Daar kon Van der Veer niet veel meer aan veranderen, dus werd het een gelijkspel. Of Leroy met een schijf meer tegen Van Brussel de juiste voortzetting gekozen heeft, valt te betwijfelen. Hoe het ook zij, Van Brussel heeft opnieuw een puntje binnen. Verolme speelde tegen Wolfert een boeiende partij. Er zat een mooie slagzet in, maar die werd niet genomen. De keus viel op een eenvoudige oplossing in de vorm van remise.

Maliepaard ging tegen De Jong weer met een sneltreinvaart op een nul af. Doe het toch eens wat rustiger op Denk en Zet. Van Rijnberk heeft tegen Keijzer als een leeuw gevochten, maar helaas, het lukte niet.

Kamp zal aan zijn wedstrijd tegen Keuvelaar wel een paar slapeloze uurtjes hebben overgehouden. Keuvelaar maakte een lelijke fout, Kamp strafte dat af, maar liet uiteindelijk toch de winst nog schieten. Jordaan gaf een remise partij aan W. Stolk cadeau. Stolk stond wel beter, maar niet gewonnen. En laat Jordaan op het laatst nu een blunder van jewelste maken. Jacobs is voor A. Stolk wel een graadje te sterk. Het was dan ook niet ze moeilijk voor Jacobs - als hij er zin in heeft - de puntjes binnen te halen.

Het heeft er lang naar uitgezien dat Jelier het tegen Mackloet – de kampioen – zou redden, maar op het laatst ging het even mis, en dan kun je het tegen Mackloet wel schudden.

Damuitslagen Eneo 52

MELISSANT - De damuitslagen van damclub Eneo 52 van maandag 5 oktober, dat is de eerste bekerronde.

B. Visbeen - A. Visbeen 1-1
J. Looij - L. Breen 2-0
P. Kom - A. het Jonk 1-1
C. Visbeen - T. Goedegebuur 2-0
H. Visbeen - B. v/d Spaan 1-1