Afbeelding
Foto:

Eerste paal voor Strand Resort Ouddorp Duin

OUDDORP - Onlangs is de eerste paal geslagen voor het nieuwe Landal Strand Resort Ouddorp Duin. In aanwezigheid van circa 200 genodigden werd in een feestelijke ambiance de formele openingshandeling verricht. Met een historische heistelling werd de eerste paal in onderlinge samenwerking door alle betrokkenen de grond in geheid.

Voorafgaand aan de eerste paal-handeling waren er verschillende toespraken. De ontwikkelaar benadrukte dat de verkoop zo goed loopt vanwege de vraag naar kwaliteit. Dat inmiddels de volgende fase 'Duinvallei' in verkoop wordt gebracht, is dan ook boven verwachting snel. Wethouder Frans Tollenaar gaf aan dat dit het resultaat is van de herziene gemeentelijke visie op recreatie, zoals die enkele jaren geleden is ingezet. Ook stond hij even stil bij de eind 2014 overleden Ludovic den Hollander, die als initiatiefnemer en inspirator van Ouddorp Duin belangrijk werk heeft gedaan. Daarnaast gaf Tollenaar aan dat de gemeente Goeree-Overflakkee nog steeds actief is om de recreatie langs de kust verder te verbeteren. Landal GreenParks is blij met deze unieke locatie midden in de duinen, waar hun gasten een unieke beleving meekrijgen. Ze vertrouwen er dan ook op, dat de toeristen makkelijk warm lopen voor het park. Grondeigenaar Jeroen den Hollander van recreatiepark Klepperstee kijkt terug op 40 jaar aan voorbereidingen, vanaf de eerste aankoop, het inplanten en het planologisch bestemmen van het gebied. Hij is zeer tevreden met het bijzondere en nieuwe duingebied dat hier wordt gerealiseerd.

In de afgelopen maanden zijn er al volop werkzaamheden uitgevoerd op het terrein. Er is gestart met de duinaanleg en de riolering en ondergrondse infrastructuur zijn aangelegd. Vanaf oktober zal het echte heiwerk plaats gaan vinden. De bouw van de woningen zal daarna in een vlot tempo zijn beslag krijgen. De eerste fase van Landal Strand Resort Ouddorp Duin opent haar deuren in de zomer van 2016.