Afvalbeleidsplan unaniem aanvaard

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de oordeelvormende fase was donderdag in de raad het Afvalbeleidsplan 2015 – 2020 geagendeerd. Wethouder Markwat had eerder de toezegging gedaan cijfers aan te dragen met betrekking tot inkomsten van voor en na de invoering van de blauwe container in de voormalige gemeente Middelharnis.

In interne bijlagen was aan dit verzoek tegemoet gekomen. De raad stemde positief en unaniem in met het Afvalbeleidsplan. Met de slogans "Afval is een kans en geen last en Van Afval naar grondstof ", als basis hadden de fracties nog enkele opmerkingen. Invoering van het project dient begeleid te worden met een goede communicatie om draagvlak te scheppen. Inspelend op gedragsverandering en het bewustmaken van de burger bij de nieuwe aanpak.

Maatwerk

Er zal maatwerk worden geleverd in probleem gevallen bij ruimtegebrek, zei wethouder Markwat. Als het mogelijk is worden onderdelen in het plan eerder uitgevoerd dan nu in jaartallen is aangegeven. Maar dit kan alleen als de financiële paragraaf het toelaat. De blauwe minicontainer voor papier wordt op het gehele eiland ingevoerd en de gemeente gaat tijdig in gesprek met de betrokken participanten (verenigingen, scholen). De portefeuillehouder zegde toe te onderzoeken of volle containers (plastic / glas ) sneller geleegd kunnen worden. Ook een verzoek om snel te evalueren na invoer van het Afvalbeleidsplan werd direct gehonoreerd.