Namens de raad overhandigt Kees van Dam boeken, diner-bon en bloemen aan de heer en mevrouw Lokker. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Namens de raad overhandigt Kees van Dam boeken, diner-bon en bloemen aan de heer en mevrouw Lokker. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Veel waardering in raad voor vertrekkende Jan Pieter Lokker

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een historisch boekenpakket waarin het verleden van het eiland wordt beschreven, compleet met fotomateriaal, een diner-bon en een bos bloemen. Blijken van waardering voor inzet en werk verricht door vertrekkend waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker en zijn echtgenote. Overhandigd namens de gemeenteraad Goeree-Overflakkee door Kees van Dam. Daarna welkomstwoorden voor Ada Grootenboer als eerste burger terug na een langdurige ziekteperiode. Het waren donderdagavond headlines in een bijzondere vergadering. Hoe kan het ook anders. Ook aandacht voor actuele knelpunten in de raad. Mondelinge PvdA-vragen over het Doelgroepenvervoer. Zelfs een motie ingediend door de VKGO-fractie waarin o.a. onderzoek wordt gevraagd naar de mogelijkheid behoud keuzevrijheid van vervoerder voor de WMO-geïndiceerde.

Door Jaap Ruizeveld

"Er moest daadwerkelijk inhoud gegeven worden aan het burgemeesterschap. Een vervanging van onze echte burgemeester. In een waarnemende rol met respect voor haar situatie en haar positie moest u optreden. Jan Pieter dat is je gelukt". Met deze woorden startte Kees van Dam zijn toespraak tot de afscheid nemende Jan Pieter Lokker, die van december 2014 tot 1 oktober zijn inzet gaf voor Goeree-Overflakkee. "Oprechte waardering voor je optreden. Geen schroom om lastige dossiers op te pakken, goede terugkoppelingen naar raad en fractievoorzitters, goede contacten in het Presidium. Vrij direct en snel ter zake doende. Altijd oog voor privé omstandigheden. Intensieve betrokkenheid bij het plotseling wegvallen van onze wethouder Piet Koningswoud. Je sprak de taal die Zeeuwen en Flakkeeënaars verbindt. Je hebt je plaats in ons midden, als één van ons, weten in te nemen", zei Van Dam. Hij wenste Gods zegen toe aan het echtpaar Lokker op hun verdere levenspad.

We misten je

"Ada we hebben je gemist. Met elkaar hopen we de draad weer op een goede manier op te pakken", zo richtte Van Dam zich vervolgens tot de terugkerende burgemeester. "Als raad zien wij uit naar een vervolg van een goede periode waarin wij met elkaar de uitdagingen aan mogen gaan die ons mooie eiland te bieden heeft. Er is in de afgelopen periode veel gebeurd. Mooie momenten maar er was ook intens verdriet. Wij hopen dat je de taak weer helemaal kunt oppakken. Weet dat wij als raad daarbij naast je staan. We zijn nog een beetje bezorgd om je. Denk vooral ook om jezelf. Neem afstand wanneer dat moet en geef aan wanneer een grens bereikt is. Daar is op voorhand alle begrip voor", aldus Kees van Dam in zijn speech namens de raadsfracties. Hij overhandigde haar bloemen.

Dankwoorden

Als inspreker meldde zich Piet van Zielst. Namens de bewoners van het eiland dankte hij de heer Lokker voor zijn waardig en kundig optreden als plaatsvervanger in de ziekteperiode van mevrouw Grootenboer. Hij verwelkomde haar vervolgens met de woorden 'Welkom terug'. U bent onze burgemeester. Wij zijn blij en dankbaar dat u er weer bent. Fijn dat u nu positief vooruit kunt. Zowel Lokker als burgemeester Grootenboer spraken tenslotte inhoudsvolle woorden waarin de band met het eiland krachtig doorklonk. Ada Grootenboer was geroerd geweest door de warme belangstelling en het medeleven dat zij vanuit het gehele eiland tijdens haar ziektefase had ontvangen. "Het voelde als een warme deken", stelde ze.