In groepjes genietend op het bovendek tegen een imponerend havendecor.
In groepjes genietend op het bovendek tegen een imponerend havendecor. Foto: Jaap Ruizeveld

Rabobank met senioren op dagtrip naar Maasvlakte 2

GOEREE-OVERFLAKKEE – Dat de Rabobank Het Haringvliet ook of juist op Goeree-Overflakkee een stevige band onderhoudt met haar leden en zich daarbij zorgvuldig richt op doelgroepen, dat blijkt jaarlijks uit de vele evenementen die deze bank voor en met hen organiseert. Recente voorbeelden zijn onder andere de ledendag op Tiengemeten en het bedrijfsbezoek aan De Hoeksche Hoeve in 's-Gravendeel waar chips worden geproduceerd. Dinsdag was de schijnwerper van de Rabobank (Private Banking) gericht op de doelgroep Senioren. Ruim veertig ouderen waren uitgenodigd voor een bezoek aan de nieuwe Maasvlakte 2.

Tekst en foto's: Door Jaap Ruizeveld

In de ochtenduren met een touringcar bus vanaf het kantoor aan de Rottenburgseweg in Middelharnis naar het Informatiecentrum Maasvlakte 2 aan de Europaweg en na de lunch met de Spido-rondvaartboot door het immense, voor een deel nog te ontwikkelen imposante Rotterdamse havengebied. "Verwacht geen bingo". grapte Private-Banking manager Angela Ruizeveld bij het vertrek aan de deelnemers. "U heeft immers, met de uitnodiging voor deze dagtrip, al een prijs gewonnen. Samen met onze adviseurs Adri Peekstok en Jan van derWelle wil Private Banking ook aan u extra aandacht schenken. U - als senioren - behoort immers al vele jaren tot onze trouwe vaste klantenkring die ons steunt. Daar willen wij u voor bedanken. Contacten onderhouden, dat is meer bieden dan alleen werken via internet. Wij als Private Banking staan met onze adviseurs doorlopend voor u klaar. Maak daar gebruik van" .

Baggerschatten

In het Informatiecentrum Maasvlakte 2 werd eerst de lunch gebruikt waarna er ruime gelegenheid was om kennis te nemen van de verschillende informatiepanelen in de expositieruimten die de ontwikkeling van de Maasvlakte 1 en 2 in woord en beeld presenteren. De senioren toonden veel belangstelling voor de gevonden baggerschatten waaronder mammoetbotten, luisterden naar de havenverhalen, bezochten de filmzaal en oriënteerden zich op de interactieve maquette.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van de excursie was natuurlijk de anderhalf uur durende tocht met de rondvaartboot langs enorme containerschepen met laadcapaciteit voor vele duizenden containers, de bedrijvigheid op de terminals, het varen in de 20 - 23 meter diep uitgebaggerde havens, langs de nieuwe kades en de opgespoten vlakten waar nog nieuwe vestigingen zullen neerstrijken. Een 2000 hectare omvattend gebied (investering nu 1,7 miljard euro) waarin inmiddels 500 hectare is gerealiseerd voor infrastructuur, dijken, wegen en spoorverbindingen. Duizend hectare is er voor industrie en distributie en 500 hectare voor havenfaciliteiten. Aan boord werd op plezierige wijze verteld over hetgeen er te zien was bij het voorbijvaren. Ook de milieu- en compensatiemaatregelen kwamen aan de orde. Boeiende gegevens over de ontwikkelingen. Zoals het toekomstig varen op vloeibaar aardgas. Informatie over vaartuigen (met een investering / kostenpost oplopend tot ruim 2 miljard euro) die pijpleidingen leggen en die gereed worden gemaakt om funderingen aan te brengen voor het plaatsen van windmolens op zee. De senioren konden door het fraaie herfstweer op het bovendek van al deze Rotterdamse bedrijvigheid genieten.

De Flakkeese senioren op de Maasvlakte 2.