Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

Werelds aan het strand wint publieksprijs

OUDDORP - Beachclub, restaurant & Lounge Werelds aan het Strand (De Punt-West in Ouddorp) is nog maar enkele maanden geopend maar is er toch al in geslaagd een prestigieuze prijs (mooiste bar 2015) in de wacht te slepen.

Door Jaap Ruizeveld

Met 49% van de landelijk uitgebrachte publieksstemmen versloeg Werelds aan het strand van eigenaar Michel Schreuders twee andere overgebleven kanshebbers, Mama Kelly in Den Haag en Nhow in Rotterdam. De juryprijs ging naar Collar-hotel in Eindhoven. "Het gaat bij ons in de eerste plaats om onze gasten en niet om de award, maar het voelt goed om zo kort na de opening (in juni) deze waardering in ontvangst te mogen nemen", stelt Michel.

Vet cool

"Het is een bevestiging dat ons concept goed bij onze gasten aankomt en dat je als zaak lekker bezig bent. Een ander belangrijk punt verbonden met deze award is dat het de focus legt op dat deel van het concept dat zich binnen afspeelt. We merken dat Werelds aan het Strand sterke associaties met strand en buitenleven oproept. De award voor de mooiste bar in Nederland onderstreept dat het bij ons binnen comfortabel en plezierig vertoeven is. Vet cool, deze erkenning". Het interieur van Werelds aan het Strand, waaronder de imposante bar, is in samenwerking met de eigenaren ontworpen door SoU, Art2Go en Roos Ros Architecten. Het uitgangspunt was een stoer, warm, sfeervol en industrieel interieur. Eyecatchers zijn de 6 koperkleurige 100-literbiertanks die boven de betonnen bar hangen. Werelds aan het strand is ook nog in de race voor de horeca Hospitality & Style Award van Vakblad Entree. De winnaar van deze prijs (een pluim) wordt eind november bekendgemaakt.