Afbeelding
Foto:

Navigatie

Een op de vijf fietsongelukken in het verkeer komt door het gebruik van de mobiele telefoon. Dat is nogal wat. Toen ik dit las ging ik bij mezelf na hoe vaak ik eigenlijk met mijn telefoon op de fiets zit. En dat is eigenlijk best vaak.

Nu heb ik hier ook meteen een goed excuus voor, aangezien ik sinds ik in 'de grote stad' woon eigenlijk best snel verdwaal. Dat heb ik te danken aan mijn richtingsgevoel, dat gelijk staat aan dat van een jonge hond. Ik heb dus echt vaak mijn navigatie nodig als ik op de fiets zit. En ja, als je dat ding dan toch in je handen hebt, kijk je vaak gelijk even snel of je nog een appje hebt, stuur je snel even wat terug en voor je het weet let je meer op je telefoon dan op de weg.

Slechte zaak. Maar er is hoop! Want er komt een campagne, gemaakt door een stel vloggers die jou via een app (oh de ironie) er op attent gaan maken dat je niet op je fiets mag zitten tijdens het appen. Als je die app inschakelt op het moment dat je op de fiets stapt, gaat je beeldscherm op zwart en kom je dus niet in de verleiding om op je mobiel te kijken tijdens het fietsen.

Hiermee spaar je dan weer punten, waar je kekke hebbedingetjes mee kunt winnen. Reden genoeg dus om de app te downloaden, toch? Op mijn telefoon zal 'ie niet snel verschijnen, omdat ik bang ben dat ik dan de aankomende tijd mijn huis niet meer terug zal vinden.