De Plaatweg zal duurzaam veilig worden ingericht. Foto: Hans Villerius
De Plaatweg zal duurzaam veilig worden ingericht. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Plaatweg en Tonnisseweg worden onderhanden genomen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Provincie Zuid-Holland pleegt momenteel onderhoud aan de parallelweg van de N498 (Tonnisseweg) bij Oude-Tonge en volgende week wordt de Plaatweg tussen Melissant en Stellendam gereconstrueerd.

De werkzaamheden aan de parallelweg bij Oude-Tonge vinden plaats aan de parallelweg tussen de Energiebaan en de Tramweg en zijn 21 september van start gegaan. Deze werkzaamheden duren drie weken. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het asfalteren van de weg in de nacht en het vervangen van lichtmasten en de verlichting bij het busstation. De parallelweg wordt drie weken afgesloten en verkeer wordt omgeleid over hoofdrijbaan. Fietsers behouden doorgang.
Er wordt in het weekend en in de nacht gewerkt om overlast te beperken. Vanwege de ligging is er alleen sprake van matige hinder voor fietsers. Hoewel de provincie er alles aan doet om overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen, aldus de provincie.

Daarnaast gaat de provincie groot onderhoud uitvoeren aan de Plaatweg. Hierbij wordt de weg gereconstrueerd. Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid wordt de Plaatweg duurzaam veilig ingericht. De maximumsnelheid buiten de bebouwde kom wordt naar 60 km/u teruggebracht.


De werkzaamheden gaan 28 september 2015 van start. De werkzaamheden duren 3 weken. De Plaatweg wordt in de nachten afgesloten van 19.00 uur tot en met 6.00 uur en zaterdag 17 oktober de gehele dag.
De werkzaamheden vinden plaats op de Plaatweg en de Eendrachtsdijk tussen Melissant en Stellendam en bevindt zich geheel buiten de bebouwde kom.
Hoewel de provincie er alles aan doet om overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen.

Meer informatie
Meer info is te vinden op http://www.zuid-holland.nl/actueel/