Veel belangstelling voor de plannen voor het project Hofhoeck. Foto Jaap Ruizeveld
Veel belangstelling voor de plannen voor het project Hofhoeck. Foto Jaap Ruizeveld Foto: Jaap Ruizeveld

Bouwproject Hofhoeck trekt veel belangstelling

OUDDORP - De publiciteitscampagne voor het bouwproject Hofhoeck in Ouddorp op het perceel waar nu nog het agrarisch bedrijf van P. Breen aan de Hazersweg 23 is gevestigd, lokte dinsdagavond een zeer groot aantal belangstellenden naar de informatiebijeenkomst in De Dorpstienden. De presentatie van de planonderdelen, de toelichting en de mogelijkheid om al in te schrijven, waren duidelijk trekkers. Waarschijnlijk deed de slogan "Voor wie hoffelijk wil wonen" er nog een schepje boven op. Hardeman Projectontwikkelaar/hoofdaannemer bv in Lunteren was duidelijk in zijn sas met deze boven verwachting uitgegroeide belangstelling.

Door Jaap Ruizeveld

Het bedrijf wil in de eerste maanden van 2016 de gronden voor de eerste woningen bouwrijp maken. In het tweede kwartaal start dan de daadwerkelijke bouw. Nog voor het eind van het jaar vindt, volgens de planning, dan de eerste oplevering plaats. Het gaat in dit al eerder aangekondigde project om in totaal 26 woningen. De bouwplannen worden gerealiseerd in de driehoek Spaanseweg, Smalle Einde en Hazersweg. Er zijn vier onderdelen: Het Wagenhuys (eengezins- en levensloopbestendige woningen), De Hofstede (hoekhuizen en tussenwoningen) en Het Koetshuys (twee-onder-een-kapwoningen). Daarnaast zijn 9 vrije kavels beschikbaar.

Makelaars

Voor wat betreft de verkoop van deze vrije kavels treden Bezuijen Bemiddeling en Hameeteman Makelaardij, beiden uit Ouddorp, op als de verkopende makelaars. Architect van Hofhoeck is Born Architecten uit Middelharnis. Born sprak van een project dat uniek is omdat er een ruime variatie aan woningen wordt geboden die royaal zijn ingebed in het groen. De bezoekers van deze bijeenkomst konden separaat van de gerichte bouwplaninformatie en het doorbladeren van de vele brochures ook alvast een bezoekje brengen aan stands van Tieleman Keukens, De Vogel Adviesgroep, Hameeteman Woninginrichting en De Wit Assurantiƫn. "Als de belangstelling voor deze informatieavond een afspiegeling vormt voor de daadwerkelijke inschrijvingen, dan zit het wel goed met dit bouwplan," klonk het in De Dorpstienden. Tot 5 oktober geldt de inschrijftermijn. Vervolgens wordt op 8 oktober (19.30 uur) in een openbare bijeenkomst in De Dorpstienden door de notaris de loting verricht.

Afzonderlijk

Het huidige woonhuis, op de hoek Hazersweg/Smalle Einde, valt buiten alle genoemde ontwikkelingen. Dit pand is een gemeentelijk monument en is opgenomen in de catalogus bij de Cultuurhistorische Waardenkaart. Deze woning staat afzonderlijk in de verkoop.