Uitslagen Damvereniging "Denk en Zet"

SOMMELSDIJK - Helaas heeft het bestuur moeten besluiten het aantal afdelingen van drie naar twee terug te brengen. Nieuwe leden hebben zich niet gemeld, helaas. Twee oude leden hebben er een punt achter gezet, althans voorlopig. Nog altijd bestaat de mogelijkheid dat een huisdammer spijt heeft dat hij - of zij – niets van zich heeft laten horen. Zesentwintig dammers staan klaar om hem – of haar - met open armen te ontvangen. Dit zijn de eerste uitslagen van dit seizoen, de wedstrijden zijn gespeeld op maandag 14 augustus 2015.

Door J. van Hoorn

Afdeling 1

W. Drenth - M.Klink 1-1
W. Vroegindeweij - A. van der Veer 1-1
J. van Hoorn - P. van Brussel 1-1
J.A. Dekker - A. Verolme 3-0
J.J. Melaard - Joh. Wolfert 1-1
I. Mackloet - P. Leroy 3-0

Afdeling 2

G. Kamp - A. Stolk 3-0
H. Keuvelaar - R. van Rijnberk 3-0
R. Kwakernaak - W. Stolk 3-0
R. Jacobs - S. Maliepaard 3-0
M. Meijer - A Jelier 0-3

Bekerwedstrijd

J. de Jong - J. van den Ouden 0-3

Drenth en Klink hebben er een latertje van gemaakt. Al lang voordat ze elkaar de hand reikten, kon je zien dat het op een gelijkspel zou uitdraaien. Vroegindeweij is fantastisch van start gegaan. Wie niet van Van der Veer verliest doet het goed. Van Brussel had wel een klein beetje gelukt dat hij er remise van wist te maken. Het was kantje boord. Verolme verkeek zich en daar maakte Dekker heel knap gebruik van. Een goede start van Dekker.

Melaard en Dekker hebben geen van beiden fouten gemaakt. Ze deelden de punten. Mackloet wist Leroy compleet vast te spelen. Er zat voor Leroy niets anders op dan te capituleren. Kamp was voor A. Stolk een maatje te groot. Stolk heeft zich niettemin dapper geweerd. Van Rijnberk stond een schijf voor, maar op het laatst verrekende hij zich. Volgende keer beter. Ruud. W. Stolk kwam tegen Kwakernaak achter te staan, maar het was meer dan de moeite waard om te zien hoe hij zich weerde. Hij kon het net niet redden. Ook Maliepaard heeft de winst tegen Jacobs (weer!) laten glippen. Hij kroop achter een schijf, en dat is altijd gevaarlijk. Meijer kwam in het begin een schijfje achter, later nog een dam. Hij wist die te heroveren, maar het ging ten koste van een paar schijven. Dan hoef je tegen Jelier niet verder te spelen.

Er is een bekercompetitie geopend voor dammers die wel komen, maar om de een of andere reden in de competitie geen tegenstander hebben. De Jong stond helemaal gewonnen. Van den Ouden kon geen kant meer op, maar toen De Jong hem de genadeslag wilde toebrengen, deed hij het precies helemaal verkeerd. Geeft niet hoor Joost, het is maar een spelletje...