Verbindingsweg naar Vrijheidsweg (gebied Ouddorp-Bad) 
bij rotonde Blankersberg rechts richting Oosterweg.
Verbindingsweg naar Vrijheidsweg (gebied Ouddorp-Bad) bij rotonde Blankersberg rechts richting Oosterweg. Foto:

Lagere snelheid Vrijheidsweg Ouddorp

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op vragen van de CDA-raadsfractie over de status van de Vrijheidsweg in Ouddorp, in relatie tot de ontwikkelingen in het gebied Ouddorp-Bad en de busverbinding over deze weg naar Zeeland/Renesse, geeft het college aan dat in het Verkeerscirculatieplan Ouddorp is opgenomen dat de Vrijheidsweg in fasen wordt afgewaardeerd van 80 naar 50 km. De eerste fase is het traject Oosterweg-Blankersberg.

Dit is gekoppeld aan de realisering van Ouddorp-Bad deelgebied Oost (ontwikkeling Estate Invest). Deze fase moet eind 2016 gereed te zijn. Wat nadrukkelijk in het VCP Ouddorp staat vermeld, is dat de Vrijheidsweg een gebiedsontsluitingsweg blijft. Ambtelijk is het Waterschap Hollandse Delta positief over een gefaseerde overname van de weg. Mogelijk deze maand neemt het waterschapsbestuur een besluit hierover. Zodra het bestuur akkoord is, opent het gemeentebestuur onderhandeling over de voorwaarden om de weg over te kunnen nemen.

Informatie

Begin 1 juni vond er overleg plaats met de nieuwe vervoerder Connexxion. Toen is aangegeven dat de Vrijheidsweg waarschijnlijk in fases afgewaardeerd wordt naar een 50 km-weg. Connexxion nam deze informatie voor kennisgeving aan en zal - indien nodig - de dienstregeling aanpassen. Uiteraard wordt het vervoersbedrijf ingelicht als de daadwerkelijke afwaardering plaatsvindt, geeft het college aan.