Gereformeerde Bijbelstichting zoekt nieuwe donateurs

GOEREE-OVERFLAKKEE - Gods Woord over het wereldrond. Dat is het thema van de landelijke donateurswerving van de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS). Medewerkers verspreiden een speciale brochure en vragen mensen om donateur van de GBS te worden. De GBS houdt elke drie jaar een landelijke wervingsactie. De doelstelling van de stichting is het verspreiden van Bijbels in betrouwbare vertalingen in het binnen- en buitenland.

In Nederland zorgt de GBS voor betaalbare Bijbels (al vanaf € 8,-) in de Statenvertaling. Er zijn ook Bijbels in diverse uitvoeringen die voorzien zijn van de kanttekeningen. Deze geven uitleg bij de Bijbeltekst. Veel Bijbels worden gratis verspreid op zeeschepen, in zorgcentra en gevangenissen, en - als digitale versie - via de website van GBS. Voor militairen is er een speciale Krijgsmachtbijbel beschikbaar.

Elk jaar verspreidt de GBS tienduizenden Bijbels in getrouwe vertalingen in Oost-Europa, Siberië, Israël, Afrika en andere delen van de wereld. Door middel van presentaties in het GBS-gebouw, in kerken en op scholen wordt informatie gegeven over de geschiedenis van de Bijbel in de Statenvertaling en het werk van de GBS. In de bibliotheek van het gebouw is een uitgebreide collectie met historische Bijbels en werken van 'oude schrijvers' aanwezig. Tevens is er een expositie te bezichtigen over 'De Statenbijbel en zijn voorgangers', 'De geschiedenis van de GBS' en 'De Bijbel de wereld rond'. De GBS zou dit werk allemaal niet kunnen doen zonder de jaarlijkse bijdrage van haar donateurs.

Voor opgave als donateur (bijdrage vanaf € 2,50 per jaar) of toezending van de brochure kunt u (portvrij) schrijven naar: GBS, afd. Donateursadministratie, Antwoordnummer 2809, 4140 WB Leerdam.