Afbeelding
Foto:

Dit zijn de grootste smeerpoetsen

Op zaterdag 5 september maakte Speelnatuur Tiengemeten de Grootste Smeerpoets van 2015 bekend. "De winnende foto sprong meteen in het oog", zegt Peter Peter Impens, bedenker en jurylid van de fotowedstrijd van Natuurmonumenten. "Het speelplezier spat van de foto!" De winnaar krijgt de titel Grootste Smeerpoets van 2015 en mag gratis zijn verjaardagsfeestje vieren in Speelnatuur Tiengemeten.

Modderfiguur

'Met zo'n foto sla je zeker geen 'modderfiguur'!" zegt Peter Impens gekscherend. "Vier jongens, lachend kijken ze naar de camera. Hun modderige lijven dicht tegen elkaar aan, vriendschappelijk. Even een fotomomentje, momentje van rust. Om daarna al stoeiend en joelend op zoek te gaan naar modder en andere uitdagingen. Samen verkennen, ontdekken, grenzen verleggen in de veilige, groene oase van Speelnatuur."

Onherkenbaar

Lineke ten Bokum is beheerder van Speelnatuur: "We hebben maar liefst 170 inzendingen van grote én kleine smeerpoetsen ontvangen. Complete gezinnen en groepen vriendinnen, sommigen onherkenbaar, gingen op de foto en deden hun best voor de meest blubberige en creatieve foto." De jury heeft ook een 2e, 3e en 4e prijswinnaar gekozen. Zij ontvingen gratis entreekaartjes voor Speelnatuur. De winnaars komen uit Rotterdam, Strijen, Den Haag en Roosendaal.