Garage Knöps te Middelharnis had een reuze verjaardag. F 468,10 voor aktie Kofjekokertje. Ook Burg. van Es bezocht de show. Joh. Breen en mevr. Knöps-Kastelein maakten kennis met de eerste burger.
Garage Knöps te Middelharnis had een reuze verjaardag. F 468,10 voor aktie Kofjekokertje. Ook Burg. van Es bezocht de show. Joh. Breen en mevr. Knöps-Kastelein maakten kennis met de eerste burger. Foto: Archief

Garage Knöps te Middelharnis had een reuze verjaardag

F 468,10 voor aktie Kofjekokertje

Een jubileum kan op velerlei manier herdacht worden, maar zoals gararge Knöps, GMM Dealer te Middelharnis het deed, blonk het uit in originaliteit. Op zich hebben auto's weinig met mosselen en bier te maken, maar wanneer ze gelijktijdig geserveerd worden, blijkt het een gewaardeerde combinatie; zowel de auto's als het natje en droogje vonden hun consumenten.

Maar garage Knöps i.c. de directeur dhr. Joh. Breed, deed meer, hij liet twee meisjes uit zijn personeel als 'koffiekokers' fungeren en met de ketel rondgaan; bovendien stelde hij de winst van de verkochte dranken voor het bekende doel beschikbaar en toen ook de leverancier daarvan, de fa. J. Kolff, de dranken aan de actie 'koffiekoker' schonk, was het feest compleet en kon er f 468,10 op de rekening op de Nutsspaarbank worden bijgeschreven!

Bezoekers van de Manta show die deze dag gehouden werd, bleken toen na een drukke dag de balans werd opgemaakt, de twee beschikbare Manta's te hebben gekocht, ook andere modellen te hebben besteld, hun keus uit de gebruikte auto's te hebben gemaakt, 275 kg mossel te hebben geconsumeerd en een vat bier en tal van frisdranken te hebben genuttigd. Voorts bleken ze de beide koffiekokers niet met een lege ketel te hebben heengestuurd en al met al resulteerde dat in een prachtig batig slot.

Deze foto en een deel van de tekst stond eerder in Eilanden-Nieuws van 29 september 1970.