Monumentendag - Waterpoort Armada - Ooltgensplaat

OOLTGENSPLAAT – Morgen, zaterdag 12 september vindt de Monumentendag van Ooltgensplaat plaats, dat zich voornamelijk afspeelt rondom de haven en een verbinding heeft met Fort Prins Frederik. Deze dag duurt van 13.00 tot 16.30 uur en het thema zal 'Kunst en Ambacht' zijn.

Op de Kaai zullen een aantal ambachten uitgebeeld worden, waarbij kunst en het ambacht elkaar raken. Om 13.00 uur zal Pier hier aanwezig zijn en om 15.00 uur bij de kunstexpositie 'De verhalen van het water' bij de Galathese Havendag, Van 17.00 tot 22.00 uur is het mogelijk te genieten van een 7-gangenmenu op de Mestkaai: de koks van Kaai Culinair maken heerlijke gerechten en serveren het op het gezellige plein.

Galathese Havendag

12 september is het ook Galathese Havendag bij paviljoen Sluishaven, in het kader van de opening van de Camperplaatsen door wethouder Tollenaar en Pier de Poartere. Er zijn hier verschillende watersportactiviteiten zoals suppen, ribvaren en kinderactiviteiten op en rond het water. Ook is er een helikoptervlucht mogelijk vanaf Paviljoen Sluishaven. Voor de inwendige mens wordt gezorgd met een barbecue en verse vis van een palingroker.

Waterpoort Armada

De Waterpoort Armada vindt plaats van mei tot september 2015 en is een reeks van activiteiten in en om het Waterpoortgebied, met als centrum het Volkerak Zoommeer. Waterpoort is een samenwerking van de provincies Brabant, Zuid Holland en Zeeland, en de gemeentes Goeree Overflakkee, Tholen,

Steenbergen, Bergen op Zoom, Halderberge en Moerdijk. De Armada is bedoeld om beleving en naamsbekendheid toe te voegen aan Waterpoort, om de bewoners bewust te maken van de toeristische/ recreatieve potentie van het gebied. Het thema dit jaar is 'De Waterlinies', waarbij de nadruk ligt op de Stelling van Willemstad en de Zuiderwaterlinie. De activiteiten zijn gestart in mei, toen Pier de Poartere de doop van veerboot 'de Waterpoort' in Dinteloord en de opening van het Watersportseizoen in Oudenbosch bezocht.

www.waterpoort-armada.nl